Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Descoperiti animale de prada Australia pentru ca Australia este un continent cu o istorie geologică și biologică unică, care a influențat diversitatea și evoluția animalelor de aici. Unul dintre factorii care au limitat numărul de animale de pradă din Australia este izolarea sa față de celelalte continente. Australia s-a separat de Gondwana acum aproximativ 100 de milioane de ani și a rămas relativ izolată până la sosirea oamenilor și a animalelor lor acum 50.000-60.000 de ani. Acest lucru a însemnat că multe dintre animalele de pradă care existau pe alte continente, cum ar fi felinele sau canidele, nu au ajuns niciodată în Australia și nu au avut oportunitatea să se adapteze și să concureze cu speciile locale.

Singurul continent din lume aproape lipsit de animale de prada este Australia

Un alt factor care a influențat numărul de animale de pradă din Australia este clima sa variabilă și aridă. Australia este cel mai uscat continent locuit din lume, cu o mare parte din suprafața sa acoperită de deșerturi sau zone semi-aride. Acest lucru a afectat disponibilitatea resurselor și a habitatelor pentru animale, ceea ce a dus la o reducere a dimensiunii și a diversității populațiilor de pradă și pradatori. De exemplu, în timpul ultimei ere glaciare, Australia avea mai multe specii de marsupiali carnivori, cum ar fi leul marsupial sau tigrul tasmanian, dar acestea au dispărut după schimbările climatice sau după vânarea excesivă de către oameni.

Un al treilea factor care a avut un rol în numărul de animale de pradă din Australia este adaptarea și specializarea unor specii la condițiile locale. Multe dintre animalele din Australia sunt marsupiale, adică au o pungă în care își cresc puii. Acest lucru le oferă un avantaj reproductiv față de alte mamifere placentare, care au o gestație mai lungă și o dependență mai mare de resurse. De asemenea, multe dintre animalele din Australia sunt omnivore sau insectivore, ceea ce le permite să se hrănească cu o varietate mai mare de alimente și să supraviețuiască în medii mai puțin favorabile.

Astfel, unele dintre animalele de pradă din Australia sunt mai mici sau mai puțin agresive decât cele din alte continente, cum ar fi diavolul tasmanian sau echidna cu cioc lung. Prin urmare, nu se poate spune că în Australia nu există decât două animale de pradă, ci mai degrabă că există mai puține specii și mai puțin diversificate decât în alte părți ale lumii. Unele dintre animalele de pradă care trăiesc în Australia sunt: crocodilul de apă sărată, cainele dingo, șarpele tigru, vulturul pescar cu coada albă, quollul nordic sau vulpea roșie.

Animale de prada Australia

Aici traiesc in cea mai mare parte canguri, strutul Emu, ursul Koala, pasarea Lira, veveritele zburatoare si o multime de specii de papagali. Singurii dusmani ai acestora sunt crocodilii si cainii Dingo, cei urma fiind cei mai temuti inamici ai cangurilor si ai altor animale ca iepuri sau sobolani, in principal datorita numarului mare de caini Dingo raspanditi pe intreg teritoriul Australiei. Chiar si asa, cu teama crocodililor si a cainilor Dingo, animalele din Australia au ocazia unei vieti mult mai lungi si linistite fata de cea din Africa de exemplu, in care fiecare zi este o aventura si o provocare din cauza numarului mare de animale de prada.

Comments

  1. Florea Marius
    25/05/2015 17:51
    Reply

    Foarte tare nu stiam asa ceva

Exit mobile version