Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Zhuhai denumit si Orasul celor sute de insule sau Orasul indragostitilor datorita peisajul romantic al oceanului fac din acest oras un loc foarte potrivit pentru a trai. Statuia pescarului si Opera Zhuhai in forma de scoica reprezinta unele din celebrele repere simbolice ale orasului Zhuhai care este foarte aproape de Macao.

Fiind pentru prima oara in Zhuhai, ne afundam in oras, care nu arata la fel de filigranat. Ma distreaza inscriptiile in portugheza asociate cu cele chinezesti. Cu asocierea cu engleza sunt obisnuit, dar cu portugheza este probabil o priveliste unica in lume. Primele imagini din China nu arata a ce ti-ai inchipui ca este o tara comunista: spatii comerciale intinse, curate si luminate.

Gasim statia de autobuz, pentru ca timpul ne preseaza, ma duc sa schimb niste bani, gasesc un chiosc, rata este mai mica decat ce imi zice Oanda, ma duc sa caut un bancomat, dar nu gasesc, si timp nu mai avem, asa ca ma intorc la chiosc, reusesc sa negociez o rata un pic mai buna. Mai avem timp sa luam si ceva de mancare (niste biscuiti cu un gust, cu care trebuie ne obisnuim), apa, si imbarcarea.

Autobuzul este modern, dotat cu de toate, inclusiv baie, loc de bagaje de mana si desigur aer conditionat. Povestim un pic despre China si ce vedem pe geam, o faleza decenta, foarte lunga, curata si palmierata, hoteluri imense. Zhuhai arata a statiune, si este. Un fel de “Mamaia” lor, daca stai sa te gandesti, suntem in Sudul Chinei, aici este marea lor cea mai calda.

Mai povestim una-alta despre China si Romania, despre autostrazi, drumuri si poduri, ce vedem pana acum corespunde imaginii de “tara in plina dezvoltare”, este chiar mai alb si mai curat decat imi inchipuiam, pe de alta parte, suntem intr-o regiune probabil dezvoltata si inainte, ca litoralul nostru. Dupa zona litorala insa urmeaza o priveliste normala, ceva sate, constructii, dar destul de monoton.

Comments

Exit mobile version