Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Daca nu stiti care este cel mai lung fluviu din lume, va spunem noi, ca, nu Amazonul este cel mai lung fluviu, ci Nilul, cu o lungime 6.758 de km de la izvor pana la varsare! Fata de Amazon ce are 6.440 de km lungime, fluviul Nil are cu 318 km mai mult, fapt ce il transforma in cel mai lung fluviu din lume. Acesta are o suprafata de 3.250.000 de km², izvoraste din Etiopia si are ca punct de varsare Marea Mediterana unde debitul sau atinge 5.100 mpe secunda.

Intorcandu-ne pentru o clipa inapoi la la Amazon, trebuie mentionat si motivul multor confuzii, anume ca, desi nu este cel mai lung fluviu din lume, el este cu siguranta cel mai mare, avand o suprafata de 7.050.000 de km² si un debit la varsarea in Oceanul Atlantic de 209.000 m3 pe secunda.

Daca nu sunteti atenti la intrebare, puteti gresi extrem de usor, lasandu-va pacaliti de intinderea extraordinar de mare a Amazonului si uitand ca acest lucru nu-i asigura neaparat si o lungime pe masura, cum dealtfel se intampla si in cazul Nilului, lungimea sa imensa nefiind si o confirmare a dimensiunii sale.

Comments

Exit mobile version