Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Descoperiti restaurante Slobozia cu preparate delicioase din bucataria internationala, deoarece Slobozia a reprezentat un nod important de intalnire pentru multe culturi, de-a lungul a multor mii de ani, nu este de mirare ca gastronomia este destul de diversificata in acest loc. Din aceasta cauza, multe restaurante din Slobozia au un meniu foarte diversificat, putand gasi atat preparate specifice romanesti, cat si exemple din industria culinara franceza, italiana, germana, turceasca si multe altele.

Restaurante Slobozia

Restaurante Slobozia – Cat costa o masa in Slobozia

Deoarece se afla la intersectia mai multor orase importante din Romania, nu este de mirare faptul ca preturile sunt mai mici fata de media natioanala, fiind un punct de tranzit pentru cei care calatoresc spre Calarasi, Fetesti sau Constanta. La unul dintre cele mai bine cotate restaurante din Slobozia, meniul zilei costa doar 16 ron, iar pentru aceasta suma veti primi, pentru felul 1, o ciorba (de pui, de legume, supa crem, etc.) si, pentru felul 2, puteti alege intre o pizza de 26 cm, un mini burger de pui, frigaruie de pui, pui shanghai, penne milaneze sau un sandwich cu ou, bacon si branza cedar.

Restaurane in Slobozia

Cele mai bune restaurante din Slobozia

Din fericire, nu ducem lipsa de restaurante in Slobozia, industria horeca fiind una foarte importanta pentru economia orasului. Dupa numarul si nota recenziilor oferite, cele mai bune restaurante din Slobozia sunt:

La Bunatati: Pe strada Primaverii nr. 3 gasim unul dintre cele mai indragite restaurante din Slobozia, si anume „La Bunatati”. Acesta ofera un meniu destul de complex, dar care contine, in mare parte, produse traditional romanesti, dar si alte tipuri de mancare, precum burgeri sau pizza. Totusi, daca va decideti sa vizitati acest loc, este recomandat sa incercati orice tip de ciorba sau supa, ei fiind recunoscuti indeosebi pentru acest aspect.

Local in Slobozia

Grand Colibri: Cu un meniu diversificat si cu un interior renovat intr-un mod deosebit, gasindu-se multe detalii arhitecturale victoriene, Grand Colibri este un restaurant de top, iar, indiferent ca va aflati cu familia sau doriti sa aveti o cina romantica impreuna cu prietena sau prietenul dumneavoastra, puteti fi sigur ca nu veti fi dezamagit in privinta calitatii preparatelor si a serviciilor.

Obiective turistice Slobozia

Pe ramasitele vechii cetati romane Netindava, a fost construit orasul Slobozia, acesta avand o importanta istorica imensa pentru romani, fiind un nod de comunicatii si „targovie” din zona, care lega Occidentul si Nordul de Orient, lucru ce a permis dezvoltarea mai multor activitati ce au ajutat la imbunatatirea economiei. Orasul este pozitionat in mijlocul Campiei Baraganului, iar, din cauza acestui lucru, relieful este, in mare parte, unul plat, dar extrem de plin de vegetatie si zone verzi.

Totodata, pe teritoriul sau, gasim una dintre cele mai vechi asezari continue din Romania, ce dateaza inca din perioada neolitica, cu aproximativ 3000 de ani inaintea erei noastre. Chiar daca Slobozia nu este un oras turistic, el are o istorie plina datorita comertului ce avut loc aici timp de 5000 de ani. Cu toate acestea, pe teritoriul sau gasim o sumedenie de obiective turistice in Slobozia, formate din cladiri vechi, monumente si locuri ce au contribuit la formarea culturii si istoriei orasului.

Printre acestea, amintim despre: Muzeul National al Agriculturii, unicul muzeu de acest gen din Romania; Biserica de lemn „Poiana”, un monument ce face parte din patrimoniul istoric al Romaniei, care, in ziua de astazi, asigura serviciile religioase ale Parohiei „Buna Vestire”; Ferma model „Perieti”, monument de istorie agrara; Muzeul Judetean de Istorie; Manastirea „Sfintii Voievozi”; Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului; Cimitirul Eroilor si multe altele.

Comments