Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Din punct de vedere gastronomic, restaurante Targu Jiu se aseamana cu multe dintre orasele mici si medii din Romania. Aici gasim restaurante cu specific traditional romanesc, dar majoritatea ofera un meniu destul de divers, singurele lucruri ce pot face diferenta in aceste locuri sunt preturile mici pe care le practica cele mai multe restaurante din Targu Jiu si calitatea serviciilor acestora.

Localuri Targu Jiu

Restaurante Targu Jiu – Cat costa o masa in Targu Jiu

Majoritatea restaurantelor si localurilor, unde va puteti servi masa, se afla in centrul orasului si in apropierea acestuia. Dar avem parte de o surpriza: Targu Jiu este, fara nici o indoiala, unul dintre orasele ce practica cele mai mici preturi in acest domeniu. De exemplu, la unul dintre restaurante din Targu Jiu ce se gasesc in centrul orasului, un platou de tip „sharing”, pentru 5 persoane, costa doar 150 ron. In acest platou se servesc urmatoarele: bucati la garnita de 250 de grame, costita franjurata de 300 de grame, pui crispy de 300 de grame, aripioare pane de 300 de grame, 6 bucati de mici, 6 virsli, ciolan afumat de 350 de grame, cartofi wedges de 600 de grame, muraturi de 400 de grame si sosuri la alegere.

Restaurante in Targu Jiu

Cele mai bune restaurante din Targu Jiu

Chiar daca avem o sumedenie de restaurante in Targu Jiu, menite sa va starneasca papilele gustative, datorita recenziilor primite online putem sa le recomandam pe urmatoarele cele mai bune restaurante din Targu Jiu:

Restaurant in Targu Jiu

Terasa Anna: Aflat pe Strada Comuna din Paris nr. 2, acesta este unul dintre cele mai indragite restaurante din Targu Jiu. Este singurul restaurant din zona ce a depasit pragul de 1500 de recenzii si care, totodata, dispune de o nota aproape perfecta: 4.6

La Boieru: Pe Strada 23 August nr. 21, gasim La Boieru, o afacere de familie ce a pastrat stilul rustic caracteristic restaurantului. Pe langa tipurile de mancare pe care le gasim la orice pas, ei ofera bucate traditionale gatite ca la mama acasa, la preturi mai mult decat accesibile.

Obiective turistice Targu Jiu

Cu o clima temperata, deoarece orasul se afla pe paralela 45°, el face parte din Podisul Getic si se afla la mai putin de 20 de kilometri la Sud de Muntii Carpati. Cu o istorie si cultura bogata, orasul nu duce lipsa de obiective turistice ce merita sa fie vizitate. Cele mai importante obiective turistice din Targu Jiu sunt:

– Coloana infinitului – o sculptura celebra din Romania ce apartine lui Constantin Brancusi
– Poarta sarutului – o alta capodopera ce apartine artistului Constantin Brancusi
– Curtea lui Cornea Brailoiu
– Biserica Sfintii Apostoli
– Biserica Adormirea Maicii Domnului
– Biserica Sf. Voievozi
– Biserica Sf. Nicolae si Sf. Andrei
– Muzeul Judetean Gorj „Alexandru Stefulescu”
Masa Tacerii – apartine tot lui Constantin Brancusi si face parte din cele trei piese de sculptura monumentala ale Ansamblului Monumental din Targu Jiu, alaturi de Coloana Infinitului si Masa Tacerii, Casa Memoriala „Ecaterina Teodoroiu”, si multe altele.

Targu Jiu este resedinta judetului Gorj si e situat in partea de Sud a Subcarpatilor, fiind traversat de raul Jiu, de aici luandu-si si numele. Prima atestare oficiala a avut loc in anul 1406, dar au fost gasite urme ale civilizatiei romane, datand inca din secolul I, d. Hr, deoarece orasul a fost construit deasupra unui vechi sat dacic. Targu Jiu are o istorie zbuciumata, datorita pozitionarii sale, el fiind un punct strategic important pentru armatele cuceritoare ce au dominat aceasta zona a tarii, de la inceputul erei noastre si pana la sfarsitul secolului al XX-lea.

Comments