Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Inceputul lunii octombrie este perioada ideala pentru a descoperi obiective turistice in Praga. Nu este nici prea frig si nici nu sunt nici atat de multi turisti ca si in plin sezon. Dar indiferent cand alegeti sa vizitati Praga, adevarul este ca acest oras de o frumusete unica isi va face cu siguranta un locsor in sufletul vostru inca din primele momente in care il veti vizita.

Praga, capitala Cehiei

Praga – Orasul de Aur

Supranumit si Orasul de Aur, Orasul celor 100 de turle sau Parisul Estului, Praga este un amestec incantator de vechi si nou. Nove Mesto (Orasul Nou) simbolizeaza noua Republica Ceha, in timp ce Stare Mesto (Centrul Vechi) este unul dintre cele mai bine pastrate orase vechi din Europa, deoarece nu a fost atins de bombardamentele din cele doua razboaie mondiale.

Praga, Republica Ceha

Praga este impartita in doua de raul Vltava si brazdata de mai multe poduri, dintre care se remarca Podul Carol (Karluv Most), cel mai frumos si faimos pod peste Vltava. Construit intre secolele al XIV-lea si al XV-lea si avand o lungime de 516 metri si o latime de 10 m, Podul Carol este cel mai vechi pod din Praga si a avut o importanta istorica deosebita. Construit in stil gotic, acest pod este strajuit de nu mai putin de 30 de statui si este luminat de o parte si de alta cu lampi care-ti transpun plimbarea de seara intr-o adevarata atmosfera medievala.

Obiective turistice in Praga - Podul Carol

Obiective turistice in Praga

Nu exista vizita in Praga care sa nu includa Podul Carol si, alaturi de acesta, Castelul Praga si Ceasul Astronomic. Si cum toate acestea sunt la o distanta mica una fata de cealalta, numai bine le puteti explora pe jos. Doar echipati-va cu un ghid si o harta si sunteti gata de aventura! Nu evitati si nu ratati micile strazi laturalnice, deoarece asa veti cunoaste farmecul adevarat al acestui oras de poveste.

Castelul Praga

Castelul Praga
Cu o suprafata de 7.28 de hectare, Castelul Praga (Prazsky hrad) este cel mai mare castel antic din lume. In complexul de cladiri care formeaza castelul se afla numeroase atractii turistice, printre care: Catedrala Sf. Vitus (Katedrala Sv. Vita), Vechiul Palat Regal (Stary Kralovsky Palac), Manastirea Sf. George (Klaster Sv. Jiri), Gradina regala (Kralovska zahrada) si Potecile aurite (Zlata ulicka). Va recomand rezervarea a cel putin unei zile pentru vizitarea intregului domeniu.

Praga ceasul astronomic

Ceasul astronomic
Ceasul astronomic, care se gaseste in piata din Centrul Vechi, este un alt simbol al orasului Praga. Acesta este unul dintre cele mai vechi si mai elaborate ceasuri din lume. De dimineata si pana seara, in fiecare ora, sute de curiosi se aduna in piata pentru a urmari Procesiunea celor 12 apostoli. Este un adevarat spectacol care incepe cu Figura Mortii sunand la un clopot si apoi prezinta cei 12 apostoli si alte sculpturi defiland la ferestrele de deasupra ceasului. La sfarsit canta cocosul si bat clopotele. Alaturi de Figura Mortii, se afla un print turc (simbolizand Invidia) care isi scutura capul in necredinta, Avarul care se uita la un sac plin de aur si Vanitatea care se admira intr-o oglinda.

Praga casa care danseaza

Casa care danseaza
Un alt obiectiv care merita vazut este casa care danseaza. Nu departe de Centrul Vechi, aceasta constructie neconventionala a fost construita in anii 90 pentru o companie de asigurari. Casa mai este numita si Ginger & Fred deoarece se aseamana vag cu o pereche de dansatori si este o minune a arhitecturii contemporane.

Sfaturi utile pentru City Break in Praga

Nu intamplator am inclus denumirea obiectivelor turistice in limba ceha intre paranteze, deoarece, spre surprinderea mea, nu am gasit nici un indicator in limba engleza in Praga. Astfel ca este bine sa cunoasteti denumirile in limba ceha sau sa aveti o harta pe care sa fie mentionate aceste denumiri. Noi nu am avut si ne-a fost putin mai greu sa ne orientam in aceste conditii, mai ales ca nici locuitorii orasului nu au putut sa ne ajute, deoarece majoritatea lor nu vorbesc limba engleza. Recomand celor care viziteaza Praga pe cont propriu sa-si stabileasca obiectivele de acasa si sa se asigure ca au toate informatiile necesare inainte de plecarea din hotel. Un alt lucru ciudat l-am intalnit la birourile de schimb valutar.

Stiam ca moneda oficiala este coroana ceha (Czk sau Kc), dar auzisem ca in multe locuri se poate plati si cu euro. Se poate sa fie astfel de locuri, dar noi n-am gasit nici unul, astfel ca am fost nevoiti sa schimbam bani in plin centrul orasului. Dupa cum am aflat ulterior, majoritatea birourilor de schimb valutar din centru (si probabil si din alte locatii) folosesc o etica de vanzare gresita. Acestea afiseaza o rata de schimb foarte buna, dar este un semn mic care spune ca acea rata este valabila doar cand schimbati mai mult de 1000 – 1500 de euro. V-as sfatui sa aveti grija la casele de schimb valutar, la hotii de buzunare dar si la soferii de taxi necinstiti. Astfel de pericole va pot pandi la tot pasul, dar cu putina grija le puteti evita si va veti putea bucura din plin de frumusetea unica si de atmosfera de poveste pe care vi le ofera Praga!

Comments