Institutul Smithsonian este cel mai mare complex de muzee si centru de cercetare din lume, si unul dintre cele mai frumoase atractii turistice aproape disparute din lume. Oamenii de stiinta au disecat creierele unor genii pentru a descoperi secretul inteligentei deoarece exista diferente interesante intre creierul unui geniu si unul normal. Unele dintre aceste diferente sunt:
– Un geniu are o concentratie mai mare de mini-colonii in cortexul frontal, care sunt unitati de tesut cerebral ce constau din 80-120 de neuroni si sunt descrise ca fiind „microprocesoarele” creierului.
– Un geniu are mai putini receptori de dopamina in talamus, care este centrul de retransmisie al creierului. Dopamina inhiba semnalele neuronale, anuland informatiile pe care le considera fara valoare. Lipsa acestor receptori la genii ar putea insemna ca ei pot lua in considerare solutii neobisnuite la o problema pe care creierele normale le ignora.
– Un geniu are o lobul parietal marit, care este partea creierului care este activata atunci cand rezolvi o problema matematica. Dezvoltarea unei abilitati in timp care se bazeaza foarte mult pe o zona pare sa provoace marirea si intarirea acesteia.
– Un geniu are o predominanta puternica spre conexiuni lungi sau scurte intre diferitele regiuni ale creierului. Conexiunile scurte indica o aptitudine intr-un singur domeniu de interes, in timp ce conexiunile lungi sugereaza aptitudine in mai multe domenii de interes si capacitatea de a vedea problemele din perspective noi.
– Studiul creierelor geniilor ar putea ajuta la descoperirea unor modalitati prin care oamenii cu inteligenta normala sau chiar cei care au dificultati in a face fata provocarilor vietii pot sa se antreneze, sa invete sau sa devina mai abili cognitiv pentru a putea efectua sarcinile vietii intr-un mod mai eficient.
Secretul inteligentei prin disecarea creierului geniilor
In “Incaperea mumiilor” se poate admira un creier uman care pluteste in alcool. “Este creierul lui John Wesley Powell” explica David Hunt, managerul colectiilor muzeului de Antropologie. Powell a devenit un erou national in 1869, cand a reusit sa conduca prima expeditie prin Grand Canyon. De asemenea, el a explorat si a creat multe harti ale Vestului.
Era perioada anilor 1890, cand oamenii de stiinta erau fascinati de studiul creierului geniilor, pe care le disecau pe toate partile, sperand ca vor descoperi secretul inteligentei lor. Powell a castigat un pariu cu amicul sau W.J. McGee, pariu in care se dorea sa se arate care dintre cei doi are creierul mai mare, desi nu a mai apucat sa se bucure de acest lucru.
Comments