Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Capitala a intregii lumi ar spune unii, New York este cunoscut atat ca taramul tuturor posibilitatilor cat si ca cel mai fotografiat loc din lume. Si pentru ca un oras de talia sa, ce a cucerit in relativ, scurt timp intreaga lume, devenind punctul 0 al Pamantului, nu poate ajunge la o astfel de reputatie daca nu ar avea locuri spectaculoase de oferit turistilor, iata zece dintre acestea pe care nu trebuie sa le ratati atunci cand aveti ocazia sa petreceti cateva zile in acest oras legendar.

Atractii turistice in New York

Flatiron Building. A fost construita de George Fuller supra numit parinte al zgarie-norilor, in forma triunghiulara de fier de calcat (flat-iron in engleza) si este o zona celebra unde se pare ca a aparut pentru prima data si termenul `23 skidoo` (cara-te in engleza). Datorita formei pe care o are, cladirea provoaca dintotdeauna un curent foarte mare pe 23rd Avenue unde tinerii, in secolul trecut, pandeau acest moment pentru a vedea fustele doamnelor cum se ridica, ei fiind goniti de politie ce striga `23 skidoo!`

Old Amsterdam. In secolul al VXII lea New York-ul era o asezare olandeza, capitala a coloniei Nieuw-Nederland, capitala condusa de capitanul Henry Hudson ce, debarcand aici a decis ca este locul ideal comertului cu blanuri de castor. Abia in 1664 spatiul a fost cucerit de catre englezi si numit New York numai ca, oricat acestia au incercat, mostenirea olandeza nu a putut fi stearsa de tot, ea putand fi si astazi admirata odata cu zarirea cladirilor vechi din oras, in special a celor din Tribeca, cartier sudic al Manhattan-ului.

St. Patrick’s Cathedral. Situata pe celebrul bulevard 5th Avenue, cladirea gotica a Catedralei St Patrick este una dintre cele mai impunatoare catedrale catolice, datand inca din secolul al XIX lea si supravietuind uimitor tuturor schimbarilor survenite pe unul dintre cele mai circulate bulevarde din New York.

Lombardi`s Pizza. Datand inca din 1897 aceasta este prima pizzerie din Statele Unite, ce a pornit prin a fi o simpla bacanie a unui imigrant din Napoli si a sfarsit fiind un important si delicios reper al Manhattan-ului.

Brooklyn Bridge. Capodopera inginerica lui John Roebling, finalizata in 1883 acest pod este mai mult decat o artera de legatura intre Manhattan si Brooklyn, el reprezinta o emblema a New York-ului fiind totodata primul si cel mai lung pod suspendat pe cabluri din sarma de otel, pana in anul 1903 cand asemenea constructii au aparut si  in diverse alte tari.

Columbus Circle. Este situat in Manhattan si reprezinta un sens giratoriu extrem de aglomerat dar totodata spectaculos. Numele ii provine de la celebrul explorator Cristofor Columb a carui statuie se inalta in centrul giratoriului masurand peste 20 de metri, statuie ce a fost realizata la implinirea a 400 de ani de la debarcarea sa pe acest taram. Sensul giratoriu Columbus este dealtfel si punctul din care incep toate masuratorile distantelor oficiale din New York.

Statue of Liberty. Impunatoarea statuie este un cadou facut de catre francezi Americii in anul 1886  pentru a comemora 100 de ani de la castigarea Independentei. Cu o inaltime de 93 de metri si o sculptura in stilul neoclasic, Liberty Enlighting the World pe numele sau original, reprezinta cu siguranta un punct inedit de atractie turistica.

The New York Historical Society. Cel mai vechi muzeu din oras si adapost al unor importante artefacte apartinand lui George Washington, Abraham Lincon sau Ulysses Grant, este un loc ce readuce la viata istoria New York-ului pentru fiecare dintre vizitatori oferindu-le o experienta unica si o importanta lectie de istorie.

Central Park. Construit in 1857 si  ocupand 3,40 km patrati acest parc este situat, dupa cum o indica si numele, exact in centrul orasului New York, fiind cel mai vizitat parc din Statele Unite dar si cel mai filmat loc din intreaga lume, multe filme continand macar o scena filmata aici.

Empire State Building. Un zgarie-nori simbol al prosperitatii Statelor Unite, al orasului si chiar al lumii, din 1931 pana in 1996 (cand era cea mai inalta cladire din lume), Empire State Building este situata la intersectia West Street 34 cu 5th Avenue si conform spuselor American Society of Civil Engeneers, ea reprezinta una dintre cele sapte minuni ale lumii moderne.

Comments

Exit mobile version