Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Chiar daca nu aveti muntele ca pasiune si nu adorati sa faceti trasee sau sa va catarati, exista in aceasta lume un numar de zece munti, considerati ca adevarate destinatii spectaculoase la munte, pe care ar trebui sa-i vedeti, chiar nefiind montaniard ci doar un turist in cautarea splendorilor naturii asupra carora omul cel putin pana acum, nu a reusit sa intervina.

Destinatii spectaculoase la munte

Statele Unite – Mauna Loa. Muntele Lung, in traducere, reprezinta cel mai mare vulcan de pe suprafata globului, el ocupand o suprafata de 5.271 de kilometrii patrati si avand o inaltime de 9.168 de metri dintre care doar 4.170 deasupra nivelului marii.

Peru – Huayna Picchu. Acesta se afla in apropierea orasului Machu Picchu. Oras de origine incasa aflat in mijlocul naturii. Nu este greu de escaladat iar vederea de pe acest varf, cu siguranta va taie respiratia.

Antarctica – The Spectre. Dintre cei 2.400 de kilometri de munte (Muntii Transantartici) se remarca in mod deosebit varful The Spectre despre care geologul Edmund Stump spunea ca este un munte dramatic si perfect.

Elvetia – Matterhorn. Este situat in Muntii Alpi si are o forma incredibila a unei piramide inclinate ce se ridica la 1.000 de metri inaltime. Un munte dificil de escaladat, in special partea sa estica, peretele fiind de-a dreptul vertical.

Statele Unite – Denali. Acesta are o inaltime de 6.149 de metri si reprezinta cel mai inalt varf din America de Nord. Desi este lasat in urma de varful Everest, Denali este in fruntea clasamentului din punct de vedere al distantei de la baza la varf, 5.500 metri.

Argentina si Chile – Cerro Torre. La granita dintre cele doua tari se inalta un munte extrem de abrupt si inalt ce poarta denumirea de Cerro Torre. Desi este un varf spectaculos, el este aproape imposibil de urcat, fiind deseori lovit de furtuni violente.

Islanda – Kirkjufell. Locul in care muntele se inalta este unul cu totul special. Avand o superba cascada in apropiere, pe timp de iarna acest peisaj este ca rupt dintr-o poveste: cascada este ingetata, muntele acoperit de zapada iar aurolele coloreaza cerul noptii.

Italia – Tre Cime di Lavaredo. Reprezinta o formatiune unica de trei varfuri din roca masiva aliniate unul langa altul. Aceste trei varfuri sunt o adevarata provocare atat pentru alpinisti cat si pentru cei ce vin doar sa se plimbe.

Peru – Alpamayo. Este unul dintre cei mai captivanti munti din lume. Are o forma unica, nemaintalnita in randul muntilor si este in permanenta acoperit de zapada fapt ce il face o atractie constanta in randul alpinistilor.

Nepal – Ama Dablam. Varf situati in muntii Himalaya, numele sau se treaduce prin Colierul Mamei si char daca nu are o inaltime spetaculoasa, detine cu siguranta o frumusete aparte ce nu poate fi inteleasa decat la fata locului unde se vede cum acesta se inalta spre cer cu o forma perfecta.

Comments

Exit mobile version