Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Zakynthos este una dintre cele mai mari insule din Marea Ionica. De fapt, este a doua cea mai vizitata insula in afara de Corfu. Zakynthos, de asemenea cunoscuta si ca Zante, este a treia insula ca marime din Insulele Ionice. Aflata la sud de Kefalonia si legata de aceasta prin curse de feribot, Zakynthos este o insula indragita. In afara de minunatele plaje si de celebrele pesteri albastre, o vacanta in Zakynhos, aceasta insula Ionica are un avantaj unic: este principala zona din Mediterana in care se cuibareste caretta caretta, sau testoasa verde de mare. Numeroasele pesteri albastre sunt sculptate in stancile din jurul Capului Skinari si sunt accesibile doar prin intermediul barcilor.

Vacanta in Zakynthos

Terenurile din Zakynthos sunt destul de muntoase si, la fel ca celelalte insule ionice, exista o serie de vai fertile si campii verzi care descriu peisaje superbe pe insula. Coastele lor sunt vaste, lungi de aproximativ 123 km, precum si foarte stancoase in nord. Pe de alta parte, plajele sunt nisipoase in zona de sud, unde prezinta mai multe golfuri, cum ar fi golful Laganas. Frumusetea acestei zone da un mare impuls industriei turismului, pana la punctul de a deveni o destinatie de vacanta extrem de populara.

Cu toate acestea, pe coasta de vest, Zakynthos ofera una dintre cele mai uimitoare vederi ale sale: pesterile albastre. Sunt cunoscute si ca pesterile albastre din Volimes, satul pitoresc in care sunt situate. Aceasta zona este destul de salbatica, rurala si mai putin tranzitata decat celelalte abia mentionate. De fapt, pesterile albastre sunt accesibile doar pe mare. Cu toate acestea, acest fapt nu i-a impiedicat sa fie una dintre principalele atractii ale acestei insule grecesti, mai ales in anumite momente ale zilei.

Obiective turistice Zakynthos

Cea mai mare pestera se numeste Kianoun si exista, in termeni generali, multe barci disponibile pentru inchiriere in portul orasului pentru ca turistii sa poata ajunge la pesterile albastre. Elementul distinctiv al pesterilor albastre este ca acestea reflecta culoarea albastra vibranta si izbitoare a apelor din ele, care in acelasi timp capteaza si reflecta stralucirea cerului limpede reflectata pe suprafata lor. Aceasta succesiune de reflectie stralucitoare creeaza o atmosfera aproape magica, care este mai bine apreciata la rasarit sau la apus.

Pesterile albastre au, de asemenea, arce interesante create de eroziune de-a lungul a mii de ani, care permit trecerea prin aceste pesteri si de fapt sunt inconjurate de acest mediu suprarealist. Cu toate acestea, exista o modalitate de a face parte din acel peisaj minunat, in afara de a fi inconjurati de arcadele pesterii: pesterile albastre sunt in mod evident locul ideal pentru cei carora le plac scufundarile.

Comments

Exit mobile version