Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Viscri este un sat săsesc din Transilvania care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și care a devenit celebru după ce prințul Charles al Marii Britanii și-a cumpărat o casă aici. Satul Viscri a devenit faimos în ultimii ani datorită interesului manifestat de prințul Charles al Marii Britanii pentru acest loc. Prințul a vizitat pentru prima dată Viscri în anul 1998 și a fost impresionat de frumusețea și autenticitatea satului. El a cumpărat o casă veche din secolul al XVIII-lea pe care a restaurat-o și a transformat-o într-un centru cultural și turistic. Prințul Charles vine în fiecare an la Viscri pentru câteva zile și susține diverse proiecte sociale și ecologice în zonă.

Viscri este situat în județul Brașov, la aproximativ 80 de kilometri de orașul Brașov și 40 de kilometri de Sighișoara. Satul are o populație de aproximativ 400 de locuitori, dintre care o parte sunt sași care au păstrat dialectul și tradițiile lor. Satul a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1400 sub numele de Alba Ecclesia, adică Biserica Albă. Numele se referă la biserica fortificată din centrul satului, care este construită dintr-un calcar alb-verzuie. Biserica este una dintre cele mai vechi și mai bine conservate biserici fortificate din Transilvania și face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO împreună cu alte șase biserici săsești.

Obiective turistice Viscri

Satul Viscri este un loc ideal pentru cei care vor să se bucure de natură, liniște și tradiție. Satul are un aspect pitoresc, cu case colorate cu flori la ferestre, șuri din lemn cu acoperișuri din paie sau șindrilă și ulițe neasfaltate pe care circulă liber gâște, rațe sau oi. Turiștii pot vizita muzeul săsesc din curtea bisericii fortificate, unde pot vedea costume populare, broderii, ceramică sau mobilier tradițional. De asemenea, pot participa la ateliere de meșteșuguri locale cum ar fi olăritul, țesutul sau fierăritul sau pot cumpăra produse naturale cum ar fi brânzeturile, gemurile sau sucurile făcute de localnici.

Satul este renumit pentru biserica sa fortificată din secolul al XII-lea, construită inițial de secui și apoi preluată de sași. Biserica are un turn impresionant de unde se poate admira peisajul rural și un muzeu cu obiecte tradiționale săsești. Satul păstrează arhitectura și atmosfera autentică a unei comunități rurale, cu case colorate, șuri din lemn și animale domestice pe ulițe. Turiștii care vizitează Viscri pot descoperi meșteșugurile locale, cum ar fi olăritul, țesutul sau fierăritul, pot degusta produsele gastronomice specifice zonei sau pot face plimbări cu bicicleta sau căruța prin împrejurimi. Viscri este un loc unde tradițiile au revenit la viață și unde se poate simți spiritul săsesc al Transilvaniei.

Pentru cei care vor să exploreze împrejurimile satului Viscri există mai multe opțiuni: plimbare cu bicicleta sau căruța prin pajiștile pline de flori sălbatice; drumeție pe dealurile împrejmuitoare unde se pot admira pietrele funerare secuiești; vizitarea altor sate săsești din apropiere cum ar fi Criț sau Meșendorf; excursie la cetatea Rupea sau la orașele medievale Brașov sau Sighișoara.

Restaurante Viscri – Unde mâncăm in Viscri

Dacă vreți să mâncați în Viscri, pe lânga casele sătenilor, aveți câteva opțiuni de restaurante care vă pot oferi preparate tradiționale românești sau italienești. Iată câteva sugestii:

Viscri 32 White Barn & Blue House este un restaurant și pensiune situat într-o casă albastră și o șură albă restaurate. Aici puteți savura mâncăruri locale cum ar fi ciorbă de fasole cu afumătură, sarmale cu mămăliguță sau plăcintă cu brânză și stafide. Restaurantul are și o terasă unde puteți admira peisajul rural.

Cafe Artizanat este un loc unde puteți lua prânzul sau o gustare în timp ce vizitați muzeul săsesc din curtea bisericii fortificate. Aici puteți încerca produse artizanale cum ar fi brânzeturi, gemuri, sucuri sau dulciuri făcute de localnici.

Il Gufo Reale Viscri este un magazin și restaurant specializat în produse italienești. Aici puteți găsi paste, pizza, salate sau deserturi delicioase. Restaurantul este deschis doar la cerere și trebuie să faceți rezervare din timp.

Cazare în Viscri – Unde dormim în Viscri

Dacă vreți să vă cazați în Viscri, aveți câteva opțiuni de pensiuni și case de vacanță care vă pot oferi confort și ospitalitate. Iată câteva sugestii:

Viscri 32 – White Barn and Blue House este o pensiune și restaurant situat într-o casă albastră și o șură albă restaurate. Aici puteți sta în camere curate și confortabile, cu baie proprie și acces gratuit la internet WiFi. Pensiunea are și o grădină și un bar unde vă puteți relaxa.

Experience Transylvania Viscri este un complex de case de vacanță situate în diferite locuri din sat. Aici puteți avea parte de intimitate și autenticitate, în case tradiționale săsești cu mobilier rustic și facilități moderne. Casele au bucătării comune, grădini sau terase.

Pensiunea Viscri 195 este alcătuită din 4 camere, dintre care 2 camere duble, o cameră triplă și un studio la mansardă cu o capacitate de 4 locuri. Toate camerele dispun de baie proprie și încalzire centrala. Pensiunea are și o sală de mese cu sobă de teracotă pe lemne, loc pentru gratar și o curte cu mult spațiu pentru relaxare.

Sper că v-am fost de ajutor in a descoperi obiectivele turistice din Viscri, vă urez un sejur plin de bucurii și vă urez poftă bună!

Comments

Exit mobile version