Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vernazza este unul dintre cele mai vii sate din Cinque Terre care apartine provinciei La Spezia, in Liguria din Italia. Toate fac referire la cinci sate aliniate in muntii de pe coasta de nord-vest a Italiei: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore. Suspendat deasupra unei coaste stancoase, primul document istoric despre acest sat dateaza din anul 1080, cand avea rolul de fortareata si baza maritima. In timp ce, in acele vremuri, acest loc era chiar spartan, acum este considerat, pe buna dreptate, unul dintre cele mai frumoase sate din Italia.

Vernazza - Italia

Locuri turistice de vizitat in Vernazza

Casele si strazile sunt elegante, decorate cu forme inalte, galerii deschise, arcade rafinate si porti elaborate. Orasul este inconjurat de o padurice terasata de maslini, despre care se spune ca produc printre cele mai rafinate uleiuri de masline din tara. Acest mic sat Vernazza este cel mai vizitat din toata regiunea Cinque Terre, de catre turistii din toata lumea, mai ales pe timpul verii. Sistemul de aparare construit in secolul al X-lea: un zid, doua turnuri de veghe si Castelul Doria, toate acestea pot fi vazute in toata splendoarea lor, toate deodata, de pe mare.

Vernazza - Italy

Printre locurile de vizitat din Vernazza, enumeram: Castelul Doria, Biserica Santa Margherita d’Antiochia, Plaja din Vernazza, desigur, acestea nu sunt singurele locuri ce pot fi vizitate in Vernazza.

Biserica Parohiala Santa Margherita d’Antiochia este situata in Vernazza si structura sa originala dateaza din secolul al XI-lea, in vreme ce alte parti ale cladirii sunt mentionate prima data in anul 1318.

Mica plaja nisipoasa din Venazza emana un proeminent caracter Ligurian si, in ciuda faptului ca nu este cea mai populara plaja din Cinque Terre, cel putin din punct de vedere turistic, localnicii sunt foarte atasati de ea si o folosesc in mod constant.

Comments