Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Stii cum este atunci cand iti doresti mult sa vizitezi un anumit loc si intr-o zi chiar ajungi acolo? Pe principiul mai bine vezi ceva cu ochii tai, decat sa auzi povestindu-se despre asta la infinit, am ales Venetia ca destinatie de explorat vara aceasta. Inainte de a porni spre Venetia ne-am documentat foarte mult si, totusi, acest oras ne-a facut multe surprize.

Venetia - Italia

Canal Grande imparte Venetia in doua parti si poti traversa canalul pe patru poduri pe care le gasesti de-a lungul canalului. Pentru a ajunge la Piazza San Marco poti astepta un vaporetto (mijlocul lor de transport in comun pe apa, 20 euro pentru un abonament nelimitat/zi) sau poti strabate Venetia pe jos. Exista indicatoare, dar recomand GPS-ul pentru ca sunt foarte multe stradute care te vor seduce si conduce spre alte destinatii.

Obiective turistice Venetia

Venetia este un loc superb si nu conteaza pe unde te pierzi (si cu siguranta te vei pierde), vei avea parte de peisaje impresionante. Sunt multe stradute inguste, multe restaurante si magazine, multe piete fermecatoare si cladiri cu o arhitectura tipic venetiana.

Exista o multime de obiective populare pe care merita sa le cauti in labirintul venetian. Langa Piazza San Marco poti vizita Museo Correr, Palazzo Ducale, Bazilica San Marco si Ponte dei Sospiri. Daca vrei, ai ocazia sa te bucuri de muzica live la cafeneaua istorica Florian, pentru care platesti 6 euro coperta.

Piazza San Marco Venetia

Ponte di Rialto este, de asemenea, un loc spre care musuroiul de turisti de indreapta pentru ca aici sunt multe magazine si locuri de savurat o pizza delicioasa, desi as recomanda localurile din afara zonei turistice. Daca iti place cultura italiana si vrei sa intri in atmosfera venetiana, iti recomand sa vizitezi muzeele venetiei.

Muzeele venetiei printre care Muzeul de Arta Peggy Guggenheim, Biennale di Venezia, Gallerie dell’Accademia sau Palazzo Grassi. Si bisericile sunt o parte importanta a culturii italiene si aici ai ocazia sa admiri Bazilica Santa Maria della Salute, Basilica San Marco sau Santa Maria Formosa.

Vacanta Venetia

Canelele inguste pe care trec gondolierii, fredonand melodii italiene, stradutele marginite de cladiri cu o arhitectura impresionanta, miscarile apei, forfota turistilor si micile piete pe care le descoperi printre muzee si galerii de arta fac parte din atmosfera venetiana. Simti cu adevarat izul fermecator al orasului atunci cand savurezi paste autentice la restaurantele de pe marginea canalului, cand faci o plimbare cu gondola sau cand te bucuri de un pahar de vin in pietele din Venetia.

Iti recomand sa te asezi pe scarile bisericilor de pe malul canalului si pur si simplu sa te bucuri de moment. In apropiere de Venetia mai poti vizita Insula San Giorgio Maggiore, Murano, Burano, Lido di Venezia si multe alte insulite, care iti distrag atentia cu plajele nisipoase si iahturile care le dau tarcoale.

Comments