Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Zagreb

Zagreb este capitala și cel mai mare oraș al Croației, situat pe râul Sava și pe poalele munților Medvednica. Este un oraș cu o istorie bogată, o cultură vibrantă și o arhitectură impresionantă. O vacanță în Zagreb vă poate oferi oportunitatea de a explora atracțiile sale variate, cum ar fi:

– Piața Ban Jelačić, centrul istoric și comercial al orașului, unde puteți admira clădirile colorate și monumentele importante, cum ar fi statuia lui Ban Jelačić, primarul care a abolit iobăgia în Croația.
– Catedrala Sfântului Ștefan, cea mai mare biserică din Croația și un simbol al orașului, cu turnurile sale gemene și fațada sa gotică.
– Muzeul Național de Artă Contemporană, unde puteți admira operele unor artiști croați și internaționali din secolul al XX-lea și al XXI-lea.
– Muzeul de Artă Naivă Croată, unde puteți descoperi o colecție unică de picturi realizate de artiști autodidacți din mediul rural.
– Muzeul Iluziilor Optice, unde puteți experimenta diferite trucuri vizuale și jocuri interactive care vă vor pune la încercare percepția.
– Gradina Zoologica din Zagreb, unde puteți vedea peste 2.000 de animale din toate colțurile lumii, inclusiv tigri siberieni, urși panda roșii și lemurieni.
– Parcul Maksimir, cel mai vechi parc public din Europa de Sud-Est și un loc ideal pentru relaxare și recreere, cu lacuri artificiale, păduri și grădini botanice.
– Turnul Lotrscak, un turn medieval care servea ca punct de observație și apărare al orașului și care găzduiește acum un muzeu de istorie militară.
– Funicularul Zagreb, cel mai scurt funicular din lume, care vă poate transporta de la Piața Ban Jelačić la Orașul de Sus (Gornji Grad), zona cea mai veche și mai pitorească a orașului.

Cazare în Zagreb
Dacă doriți să vă cazați în Zagreb, puteți alege dintre numeroasele case de vacanță disponibile. Aceste case de vacanță vă pot oferi confortul unui cămin și facilități precum bucătărie proprie, terasă sau piscină. Unele dintre cele mai bine evaluate case de vacanță din Zagreb sunt:

– Greenhill House, o casă spațioasă cu vedere la grădină și balcon, situată la 10 km de Grădina Zoologică din Zagreb.
– Vila’s Bazenom Deluxe – GTI1, o vilă luxoasă cu piscină în aer liber și aer condiționat, situată la 10 km de Parcul Maksimir.
– Apartment Roki, un apartament confortabil cu WiFi gratuit și parcare privată gratuită, situat la 3 km de centru.
Wolkenhawk, o casă uriașă cu vedere la oraș și piscină, situată la 6 km de Piața Ban Jelačić.
– Virtus Apartments and Rooms, un apartament modern cu bucătărie proprie și WiFi gratuit, situat pe strada Ilica, una dintre cele mai cunoscute artere comerciale din Zagreb.


Cravata este probabil cea mai faimoasa inventie care a venit din Croatia. Cravata a aparut in secolul al XVII-lea, cand un grup de mercenari croati in costume traditionale au impresionat pe regele Frantei, Ludovic al XIII-lea, cu bucatile de tesatura pe care le purtau la gat. Regele a recomandat ca acest accesoriu sa fie adoptat […]