Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Valencia

Valencia este un oraș care îți oferă o experiență unică de a descoperi cultura și tradițiile mediteraneene într-un cadru urban plin de farmec și vitalitate. Este un oraș care își valorifică patrimoniul istoric și artistic, dar care se reinventează constant prin proiecte inovatoare și avantgardiste. Este un oraș care își răsfață vizitatorii cu o gastronomie delicioasă și o atmosferă veselă și primitoare. Valencia este un oraș din Spania și capitala comunității autonome Valencia și a provinciei cu același nume. Este al treilea oraș ca mărime din Spania, după Madrid și Barcelona, cu o populație de aproximativ 800.000 de locuitori în municipiu și de 1,6 milioane în zona urbană. Orașul este situat pe coasta mediteraneană, la gura de vărsare a râului Turia. Numele Valencia vine de la cuvântul latin “valentia”, care înseamnă “putere” sau “curaj”.

Valencia este un oraș cu o istorie bogată și diversă, care a fost fondat în anul 138 î.Hr. de către romani ca o colonie militară. A fost cucerit de vizigoți în secolul al V-lea, de arabi în secolul al VIII-lea și de creștini în secolul al XIII-lea. A fost capitala regatului Valencia între secolele al XIV-lea și al XVIII-lea și a avut o perioadă de înflorire culturală și economică în timpul Epocii de Aur Valenciene (secolele al XV-lea și al XVI-lea). A fost un centru important al mișcării iluministe spaniole în secolul al XVIII-lea și al revoluției industriale în secolul al XIX-lea. A fost un loc de rezistență împotriva dictaturii lui Franco în timpul Războiului Civil Spaniol (1936-1939) și a găzduit Expoziția Regională din 1909 și Expoziția Națională din 1935. În prezent, este un oraș modern și cosmopolit, care îmbină tradiția cu inovația.

Valencia este un oraș care oferă o varietate de activități și servicii pentru turiști. Orașul are o climă mediteraneană, cu veri calde și ierni blânde. Orașul are multe plaje frumoase, cum ar fi Malvarrosa, Cabanyal sau Pinedo, unde se poate face baie sau practica sporturi nautice. Orașul are și o gastronomie renumită, bazată pe orez, legume și fructe de mare. Cel mai cunoscut preparat este paella valenciană, dar există și alte specialități, cum ar fi fideuà, horchata sau bunyols. Orașul are și o viață culturală bogată, cu muzee, galerii, teatre și festivaluri. Printre cele mai cunoscute evenimente se numără Las Fallas (o sărbătoare populară în care se ard niște figuri gigantice din carton), Tomatina (o bătălie cu roșii care are loc în localitatea vecină Buñol) sau Mostra de València (un festival internațional de cinema).


Traim in vremurile care ne permit sa ne mutam in orice clipa, in orice loc de pe pamant, daca asta ne este dorinta. Multe persoane au profitat de acesta oportunitate si s-au mutat chiar si in cealalta parte a pamantului pentru a gasi un trai mai bun. M-am gandit sa va prezint un top al […]