Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Uruguay

Uruguay este o țară din sud-estul Americii de Sud, cu o populație de 3,5 milioane de locuitori1. Capitala și cel mai mare oraș al său este Montevideo, unde trăiesc aproape jumătate din locuitorii țării. Limba oficială este spaniola, iar moneda este peso uruguayan (UYU). Uruguay se învecinează cu Brazilia la nord și vest și cu Argentina la sud și vest. Are și o coastă lungă la Oceanul Atlantic.

Uruguay este o țară democratică și una dintre cele mai puțin corupte din America de Sud. Economia sa se bazează pe agricultură, industrie și servicii. Este unul dintre cei mai mari exportatori de carne și lână din lume. Uruguay este cunoscut și pentru cultura sa sportivă, în special pentru fotbal. A câștigat de două ori Cupa Mondială FIFA, în 1930 și 1950, și de două ori medalia de aur olimpică la fotbal, în 1924 și 1928.

Uruguay este o țară cu o istorie bogată și o diversitate culturală. A fost colonizată de spanioli în secolul al XVI-lea și a obținut independența în 1828, după un război împotriva Braziliei. A fost afectată de dictaturi militare în secolul al XX-lea, dar a revenit la democrație în 1985. Uruguay este o țară progresistă și tolerantă, care a legalizat avortul, căsătoria între persoane de același sex și consumul de marijuana.

Uruguay este o țară frumoasă și interesantă de vizitat. Are peisaje variate, de la plaje nisipoase și stațiuni balneare la dealuri verzi și câmpii fertile. Are și un patrimoniu arhitectural și artistic impresionant, cu clădiri coloniale, muzee, teatre și galerii. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe carne, produse lactate, fructe și legume. Are o viață nocturnă animată, cu baruri, cluburi și spectacole de muzică populară, cum ar fi tango sau candombe.


Capitala Uruguay-ului, Montevideo, are tendinta sa fie eclipsata de vecina sa Argentiniana Buenos Aires. Insa, daca va doriti ceva diferit, trebuie sa vizitati neaparat acest oras dens care le ofera vizitatorilor sai o multime de activitati de facut. Ce puteti face la Montevideo Pe langa plajele superbe, puteti face shopping intr-o inchisoare sau puteti vizioneaza […]

Pentru ca deja cu totii visam la vacanta de vara, m-am gandit ca ar fi o idee foarte buna daca in acest an, in locul destinatiilor clasice, ati alege destinatii exotice pentru petrecerea concediului. Timp este suficient incat sa rezervati un sejur cu early booking, pentru a plati mai putin, sejururile exotice oricum nu mai […]