Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Ungaria

Ungaria este o țară din Europa Centrală, cu o populație de 9,7 milioane de locuitori1. Capitala și cel mai mare oraș al său este Budapesta, unde trăiesc aproape 2 milioane de oameni. Limba oficială este maghiara, care aparține familiei limbilor uralice. Moneda este forintul ungar (HUF). Ungaria se învecinează cu Slovacia la nord, Ucraina la nord-est, România la est, Serbia la sud, Croația la sud-vest, Slovenia la vest și Austria la nord-vest.

Ungaria este o țară cu o istorie milenară și o cultură bogată. A fost fondată în anul 896 de către triburile maghiare care au migrat din stepele asiatice. A făcut parte din Imperiul Otoman, Imperiul Habsburgic și Austro-Ungaria până la sfârșitul Primului Război Mondial, când și-a pierdut două treimi din teritoriu în favoarea vecinilor săi. A fost aliată cu Germania nazistă în Al Doilea Război Mondial și a suferit ocupația sovietică până în 1989, când a devenit una dintre primele țări din Blocul Estic care a adoptat reforme democratice3. De atunci, Ungaria este o republică parlamentară și membră a Uniunii Europene și NATO.

Ungaria este o țară cu un potențial turistic variat. Are peisaje pitorești, de la câmpii fertile și dealuri viticole la munți împăduriți și lacuri termale. Are și un patrimoniu arhitectural și artistic remarcabil, cu castele medievale, biserici baroce, muzee prestigioase și opere de artă renumite. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe carne de porc, gulaș, paprika și vinuri fine. Are o viață nocturnă vibrantă, cu baruri, cluburi și festivaluri de muzică populară, cum ar fi csárdás sau operetă.

Printre principalele atracții turistice din Ungaria se numără:

– Budapesta, capitala cosmopolită și istorică a țării, situată pe malurile Dunării. Aici se află clădirea Parlamentului Ungariei, cea mai mare clădire din țară și una dintre cele mai frumoase din Europa. Aici se află și Castelul Buda, un complex regal care datează din secolul al XIII-lea și care găzduiește Galeria Națională Maghiară și Muzeul de Istorie al Budapestei. Aici se află și Podul cu Lanțuri, primul pod permanent care a legat cele două părți ale orașului: Buda și Pesta.

– Lacul Balaton, cel mai mare lac din Europa Centrală și o destinație populară pentru relaxare și sporturi nautice. Lacul are o lungime de 77 km și o lățime maximă de 14 km. Are ape limpezi și plaje nisipoase sau pietroase. Are și numeroase stațiuni balneare, cum ar fi Balatonfüred, Tihany sau Siófok.


Capitala Ungariei, Budapesta atrage in fiecare an din ce in ce mai multi turisti. Descoperiti obiective turistice Budapesta, unele printre cele mai difersificate si impozante locuri de vizitat pe care le puteti gasi in toata Ungaria, asadar un city break in Budapesta, unde puteti vedea toate obiectivele intr-un singur loc, nu trebuie ratat. Desi primele […]

Descoperiti cele mai frumoase locuri de vizitat Budapeste, obiective turistice Budapesta, capitala si principala destinatie turistica a tarii vecine, Ungaria. Budapesta se intinde pe ambele maluri ale Dunarii si este compusa din partea de Est numita Pesta si partea de Vest numita Buda, impreuna formand unul dintre frumoasele orase ale Europei, o cunoscuta si indragita […]