Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Tunis

Tunis este capitala și cel mai mare oraș al Tunisiei, situat pe coasta mediteraneană a țării. Este un oraș cu o istorie milenară, o cultură arab-berberă și o atmosferă cosmopolită. Un sejur în Tunis vă poate oferi oportunitatea de a explora atracțiile sale variate, cum ar fi:

– Medina, centrul istoric și cultural al orașului, declarat patrimoniu mondial UNESCO. Aici puteți admira arhitectura islamică cu moschei, medrese și palate, puteți face cumpărături la souk-urile (piețele) tradiționale sau puteți vizita Muzeul Național Bardo, care găzduiește una dintre cele mai mari colecții de mozaicuri romane din lume.
– Sidi Bou Said, un sat pitoresc situat pe un deal deasupra mării, cu case albe și albastre în stil andaluz și cafenele cochete. Aici puteți savura un ceai de mentă sau un narghilea și puteți admira panorama superbă asupra golfului Tunis.
– Carthage, fostul oraș antic fondat de fenicieni și distrus de romani, situat la 15 km de Tunis. Aici puteți explora ruinele impresionante ale civilizației cartagineze și romane, cum ar fi Antonine Baths, Amphitheatre și Byrsa Hill.
– La Marsa, una dintre cele mai populare stațiuni balneare din apropierea Tunisului, cu plaje nisipoase și ape turcoaz. Aici puteți face plajă, sporturi nautice sau vizita Medina (orașul vechi) cu zidurile sale fortificate și souk-urile (piețele) pline de culoare.
– Yasmine Hammamet, un complex turistic modern situat la 60 km de Tunis, cu hoteluri de lux, restaurante și magazine. Aici puteți beneficia de facilități precum piscine, spa-uri și terenuri de golf sau puteți vizita Parcul Tematic Carthage Land și Medina Mediterranea.

Cazare în Tunis
Dacă doriți să vă cazați în Tunis, puteți alege dintre numeroasele oferte de sejururi disponibile. Aceste oferte vă pot oferi zboruri ieftine și hoteluri confortabile în diferite zone din Tunis. Unele dintre cele mai bine evaluate oferte de sejururi din Tunis sunt:

– De la Belgrad la Tunis + de la 399 €/persoană, un pachet care include zbor dus-întors și 7 nopți de cazare la un hotel de 4 stele cu demipensiune inclusă.
– De la Belgrad la Hammamet + de la 449 €/persoană, un pachet care include zbor dus-întors și 7 nopți de cazare la un hotel de 5 stele cu all inclusive inclus.
– De la Belgrad la Djerba + de la 499 €/persoană, un pachet care include zbor dus-întors și 7 nopți de cazare la un hotel de 5 stele cu all inclusive inclus.


Printre excursiile in Tunisia, cea la Cap Bon este sinonima cu frumusetea naturii. Cap Bon sau “frumosul promontoriu” a stiut sa profite de pozitia privilegiata si de bogatiile pe care marea si pamantul i le ofera. Cap Bon este atat de bogat ca merita atentia unui voiaj doar pentru a-i cunoaste orasele. O legenda spune […]

Istoria Tunis-ului, capitala Tunisiei merge departe in timp, in zilele de inceput ale Cartaginei si apare pe hartile romane datand din primul razboi punic. Locuri de vizitat in Tunisia veti descoperi mai jos. Doua lumi sunt una langa celalta in centrul Tunis-ului. Pe de o parte este districtul istoric, aproape neschimbat din timpuri medievale, pe […]