Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Tirol

Tirol este o regiune istorică și culturală din Europa Centrală, care se întinde pe teritoriul Austriei și al Italiei. Numele său provine de la castelul Tirol, situat în apropierea orașului Merano din Tirolul de Sud. Tirolul a fost un principat independent până în secolul al XIX-lea, când a fost anexat de Imperiul Austriac. După Primul Război Mondial, Tirolul a fost împărțit între Austria și Italia, în urma Tratatului de la Saint-Germain. Astfel, Tirolul de Nord și Tirolul de Est au rămas în Austria, formând landul Tirol, iar Tirolul de Sud și Trento au trecut la Italia, formând regiunea Trentino-Tirolul de Sud.

Tirolul are o suprafață totală de 26.679 km pătrați și o populație de 2,3 milioane de locuitori. Este o regiune muntoasă, traversată de Alpii Centrali și Orientali. Are un climat continental moderat, cu ierni reci și veri călduroase. Are o economie bazată pe turism, agricultură, industrie și servicii. Are o cultură bogată și diversă, influențată de tradițiile germane, italiene și ladine. Limbile oficiale sunt germana, italiana și ladina.

Tirolul este o regiune cu un potențial turistic imens. Are peisaje variate, de la văi și lacuri la creste și ghețari. Are și un patrimoniu natural și cultural impresionant, cu parcuri naționale, castele medievale, muzee și biserici. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe brânzeturi, cârnați, strudel și vinuri. Are o viață sportivă și artistică activă, cu festivaluri de muzică, dans și teatru.

Printre principalele atracții turistice din Tirol se numără:

– Innsbruck, capitala landului Tirol din Austria și cel mai mare oraș al regiunii. Aici se află centrul istoric cu clădiri gotice și renascentiste, Palatul Imperial cu grădina sa barocă, Catedrala Sfântului Iacob cu altarul său aurit, Turnul Orașului cu priveliștea sa panoramică și Muzeul de Artă Populară Tiroleză cu colecția sa de costume tradiționale.

– Castelul Tirol, situat în apropierea orașului Merano din Tirolul de Sud. Aici se află ruinele fostei reședințe a contilor de Tirol din secolele al XI-lea – al XIV-lea. Aici se află și Muzeul Istoric al Culturii Tiroleze cu exponate despre istoria și cultura regiunii.

Ghetarul din zona Kaunertal este cel mai mic dar cel mai frumos dintre cei cinci ghetari din Tirol si ofera oricui ceea ce isi doreste. Indiferent daca este vorba de amatorii de snowboard sau de freeski, care se intalnesc in fiecare an la concursul legendar Kaunertal Opening si la concursul Spring Classics, de amatorii de […]

Exit mobile version