Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Tirana

Tirana este un oraș plin de viață și culoare, unde trecutul se împletește cu prezentul și unde tradiția se întâlnește cu modernitatea. Aici puteți admira monumente istorice și religioase, puteți explora natura și cultura albaneză și puteți savura gastronomia locală. Tirana este un oraș care vă va surprinde și vă va încânta cu farmecul său unic. O vacanță în Tirana ar putea fi o experiență interesantă și plină de surprize. Tirana este capitala și cel mai mare oraș al Albaniei, situat în centrul țării, înconjurat de munți și dealuri. Orașul are un climat mediteranean blând, multe biserici frumoase și parcuri luxuriante.

Tirana a fost fondată ca oraș în 1614 de generalul otoman albanez Sylejman Pasha Bargjini și a înflorit în jurul Moscheii Vechi și a türbei. Orașul are o arhitectură variată, care reflectă influențele istorice ale otomanilor, italienilor, comuniștilor și europenilor. Printre atracțiile turistice se numără Piața Skanderbeg, cu Moscheea Et’hem Bey din 1789 și Turnul cu Ceas din 1830, Castelul Petrelë, construit de bizantini în secolul al VI-lea, Catedrala Ortodoxă a Învierii, cea mai mare biserică ortodoxă din Balcani, și Muzeul Național de Istorie, care prezintă mozaicuri romane și artefacte ilire.

Tirana este de asemenea un centru important economic, financiar, politic și comercial în Albania, cu o infrastructură modernă de transport aerian, maritim, feroviar și rutier. Orașul are o viață culturală vibrantă, cu multe teatre, muzee, galerii de artă și festivaluri. Orașul este cunoscut pentru clădirile sale colorate și pentru proiectele sale de artă urbană, cum ar fi Fișa Pajës (Umbrela Piața), Turnul Piramida (fostul Muzeu Enver Hoxha) și Clopotul Păcii (construit din cartușe vechi).


In ciuda situarii idilice la malul Marii Adriatice, in partea de nord a Greciei si in apropiere de Italia, Albania a ramas, pentru multi din noi, o tara corupta si periculoasa, la fel ca majoritatea tarilor din Balcani. Cu toate, acesta, Albania dispune de o multime de atractii de vizitat. Persoanele iubitoare de natura salbatica, […]