Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Tibet

Tibetul este un tărâm fascinant și misterios, unde cerul se întâlnește cu pământul și unde spiritualitatea se împletește cu realitatea. Aici puteți descoperi o civilizație veche și plină de înțelepciune, puteți admira temple și mânăstiri impresionante și puteți explora natura sălbatică și spectaculoasă. Tibetul este un loc care vă va inspira și vă va emoționa cu farmecul său unic.

Tibet este o regiune din Asia, care acoperă o mare parte a Platoului Tibetan și este patria poporului tibetan, dar și a altor grupuri etnice, cum ar fi monpa, tamang, qiang, sherpa și lhoba. Din 1951, Tibetul este sub administrația Republicii Populare Chineze, care îl împarte în Regiunea Autonomă Tibet și părți din provinciile Qinghai și Sichuan. Tibetul este cea mai înaltă regiune de pe Pământ, cu o altitudine medie de 4.380 m. Cel mai înalt punct din Tibet este Muntele Everest, cel mai înalt munte de pe Pământ, care se ridică la 8.848 m deasupra nivelului mării.

Tibetul a avut un rol important în istoria și cultura Asiei. În secolul al VII-lea, a apărut Imperiul Tibetan, care s-a extins până la Tarim și Pamir la vest, Yunnan și Bengal la sud-est. Imperiul a intrat în declin după secolul al IX-lea și s-a divizat în mai multe teritorii. Tibetul central și vestic (Ü-Tsang) a fost adesea unit sub diferite guverne tibetane cu sediul la Lhasa, Shigatse sau în apropiere. Regiunile de est ale Khamului și Amdo au păstrat o structură politică mai descentralizată, fiind împărțite între mai multe principate și triburi, dar și supuse dominației chineze; cea mai mare parte a acestei zone a fost anexată ulterior de provinciile chineze Sichuan și Qinghai. Granițele actuale ale Tibetului au fost stabilite în general în secolul al XVIII-lea.

Tibetul are o cultură bogată și diversă, marcată de limba tibetană și de budismul tibetan. Tibetul are numeroase festivaluri, multe pentru venerarea lui Buddha, care au loc pe tot parcursul anului. Losar este Festivalul Anului Nou Tibetan. Pregătirile pentru evenimentul festiv se manifestă prin ofrande speciale aduse zeilor familiei, uși pictate cu simboluri religioase și alte lucrări minuțioase făcute pentru a pregăti evenimentul.

Tibetul este de asemenea renumit pentru frumusețea sa naturală și pentru biodiversitatea sa unică. Peisajele sale variază de la vârfuri înzăpezite și lacuri glaciare la văi verzi și păduri dense. Printre speciile endemice sau rare care trăiesc în Tibet se numără leoparzii zăpezilor, antilopele tibetane, urșii panda roșii și vulpile tibetane.


Unele destinatii sunt cu adevarat impresionante insa pentru a le vedea si a va bucura de ele aveti de trecut adevarate provocari in ceea ce priveste drumurile, fapt ce le face si mai ravnite de catre turistii amatori de senzatii tari. Pe aceste drumuri despre care urmeaza sa va povestesc nu se pune problema numai […]