Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Thessaloniki

Thessaloniki este al doilea cel mai mare oraș din Grecia și capitala regiunii Macedonia Centrală. Este un oraș plin de istorie, cultură și viață, fiind un important centru economic, comercial și universitar. Thessaloniki are o poziție strategică la Marea Egee și este un punct de plecare ideal pentru a explora frumoasele plaje și stațiuni din nordul Greciei.

Dacă vă doriți o vacanță în Thessaloniki, puteți alege dintre numeroasele oferte de cazare disponibile. Aceste recomandari vă pot oferi prețuri avantajoase și opțiuni variate de pensiune, de la mic dejun inclus până la all inclusive. Unele dintre cele mai bine cotate hoteluri din Thessaloniki sunt:

– Hotel El Greco, un hotel cu buget redus situat în centrul orașului, la doar 5 minute de mers pe jos de Piața Aristotelous și la 20 de minute de mers pe jos de Turnul Alb. Hotelul are camere moderne și confortabile, cu WiFi gratuit, aer condiționat și TV prin satelit. Micul dejun este servit sub formă de bufet și include produse locale și tradiționale.

– Domotel Olympia, un hotel elegant cu decor inspirat de cinema, situat în centrul orașului, la doar 5 minute de mers pe jos de Piața Aristotelous și la 15 minute de mers pe jos de Turnul Alb. Hotelul are camere spațioase și luminoase, cu WiFi gratuit, aer condiționat și minibar. Micul dejun este servit până târziu și include produse proaspete și variate.

– Grand Hotel Palace, un hotel de 5 stele situat la 4 km de centrul orașului (Piața Aristotelous). Hotelul oferă un serviciu gratuit de transfer de la/la centrul orașului după un program fix. Hotelul are camere luxoase și elegante, cu WiFi gratuit, aer condiționat și TV LCD. Hotelul dispune de un centru spa cu piscină interioară încălzită, saună, baie turcească și sală de fitness.

Dacă vă doriți să descoperiți atracțiile orașului Thessaloniki, puteți vizita următoarele obiective turistice:

– Turnul Alb, simbolul orașului și cel mai cunoscut monument din Thessaloniki. A fost construit în secolul al XV-lea ca parte a fortificațiilor otomane și a servit ca închisoare și loc de execuție. Astăzi găzduiește un muzeu care prezintă istoria orașului și oferă o vedere panoramică asupra mării.

– Muzeul Arheologic din Thessaloniki, un muzeu care expune artefacte din perioada preistorică până la epoca romană. Printre exponate se numără statui, mozaicuri, bijuterii, monede și vestigiile mormântului lui Filip al II-lea, tatăl lui Alexandru cel Mare.

– Biserica Sfântului Dimitrie, cea mai importantă biserică ortodoxă din Thessaloniki și locul unde se află moaștele Sfântului Dimitrie, patronul orașului. Biserica a fost construită în secolul al VII-lea pe locul unei biserici mai vechi distruse de un incendiu. Biserica are o arhitectură impresionantă.


Grecia este cea mai frumoasa tara cu iesire la mare si statiunile turistice precum Platamonas sunt numeroase. Poti beneficia de razele soarelui si de istoria antica in acelasi timp. Platamonas este o statiune scaldata de apele Marii Egee, la poalele Muntelui Olimp, lacasul zeilor greci si a muzelor din Pieria. Locatia statiunii denumita in trecut […]

Cu o populatie de 1.550.000 de locuitori, al doilea oras ca marime din tara dupa capitala Atena, care are o populatie de 4.000.000 de locuitori,  Salonic este una dintre acele destinatii populare ale Greciei ce pot oferi o vacanta ideala ce imbina relaxarea pe plajele superbe  din imprejurimi cu plimbarile si explorarea multiplelor obiective turistice […]