Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Tasmania

Tasmania este o insulă și un stat al Australiei, situată la sud de continent, în Oceanul Indian. Are o populație de 541.000 de locuitori. Capitala și cel mai mare oraș al său este Hobart, unde trăiesc peste 230.000 de oameni. Limba oficială este engleza, dar există și o minoritate de vorbitori de limbi aborigene tasmaniene. Moneda este dolarul australian (AUD). Tasmania se învecinează cu Insula Macquarie la sud și cu alte insule mici din Strâmtoarea Bass la nord.

Tasmania este o insulă cu o istorie și o cultură bogate. A fost locuită de popoare aborigene tasmaniene timp de cel puțin 35.000 de ani înainte de sosirea europenilor. În anul 1642, primul european care a ajuns în Tasmania a fost navigatorul olandez Abel Tasman, care a numit insula Van Diemen’s Land, după guvernatorul colonial al Indiilor Olandeze de Est. În anul 1803, pe insulă a fost întemeiată prima colonie britanică, care a servit ca loc de deportare pentru condamnații din Marea Britanie. În anul 1856, insula și-a schimbat numele în Tasmania și a devenit un stat autonom al Australiei.

Tasmania este o insulă cu un potențial turistic divers. Are peisaje variate, de la munți înalți și păduri tropicale la plaje nisipoase și golfuri pitorești. Are și un patrimoniu natural și cultural impresionant, cu parcuri naționale, rezervații naturale, situri arheologice și muzee. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe produse locale, cum ar fi fructe de mare, brânzeturi, vinuri și bere. Are o viață nocturnă animată, cu baruri, puburi și festivaluri de muzică și artă.

Printre principalele atracții turistice din Tasmania se numără:

– Hobart, capitala istorică și cosmopolită a insulei, situată pe malul râului Derwent. Aici se află clădirea Parlamentului Tasmaniei, cea mai veche clădire din țară și una dintre cele mai frumoase din regiune. Aici se află și Muzeul de Artă Vechi și Nou (MONA), cel mai mare muzeu privat din Australia și unul dintre cele mai vizitate din lume. Aici se află și Salamanca Place, un cartier plin de clădiri coloniale din secolul al XIX-lea care găzduiesc magazine, cafenele, galerii și piețe.

– Parcul Național Cradle Mountain-Lake St Clair, cel mai cunoscut parc național din Tasmania și parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici se află Cradle Mountain, un vârf spectaculos care domină peisajul alpin al parcului. Aici se află și Lake St Clair, cel mai adânc lac glaciar din Australia și un loc popular pentru drumeții, canotaj și pescuit. Aici se află și Overland Track, un traseu de 65 km care traversează parcul de la nord la sud și oferă priveliști uimitoare asupra naturii sălbatice.


Eaglehawk Neck gazduieste atat un fenomen geologic unic cat si o poveste infioratoare! Limba de pamant din Tasmania este vestita pentru ca  aici are loc un fenomen geologic extrem de rar intalnit in lume, acela al aspectului de dale capatat de sol datorita eroziunii si fragmentarii rocilor supuse actiunii placilor tectonice. Privind in zare, solul pare […]