Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Suedia

Suedia are o cultură bogată și diversificată, influențată de moștenirea sa istorică și de deschiderea sa față de alte culturi. Are o limbă oficială (suedeza) și cinci limbi minoritare recunoscute (sami, finlandeza, meänkieli, romani și idiș). Are o religie majoritară (creștinismul luteran), dar respectă libertatea religioasă și are o populație multiconfesională și multiculturală.

Suedia este o țară nordică din Europa de Nord, care ocupă partea estică a Peninsulei Scandinave și care se învecinează cu Norvegia la vest și nord, cu Finlanda la est și este conectată cu Danemarca în sud-vest printr-un tunel-pod ce traversează strâmtoarea Öresund. Este a treia cea mai mare țară din Uniunea Europeană după suprafață (447.425 km 2 ) și a cincea cea mai mare din Europa. Capitala și cel mai mare oraș este Stockholm. Suedia are o populație totală de 10,5 milioane de locuitori, dintre care aproximativ 87% trăiesc în zone urbane.

Suedia are o istorie lungă și bogată, care datează din epoca de piatră, când a fost locuită de triburi germanice și sami. A fost parte din Imperiul Roman, al Regatului Suedez, al Uniunii Kalmar (cu Danemarca și Norvegia), al Imperiului Suedez și al Uniunii Suedezo-Norvegiene. A devenit un stat suveran în 1523 și a rămas neutră în ambele războaie mondiale. A aderat la Uniunea Europeană în 1995 și face parte din spațiul Schengen. Este o monarhie constituțională parlamentară, cu un rege ca șef de stat și un prim-ministru ca șef de guvern.

Suedia are un climat temperat continental în sud și un climat subarctic în nord, cu ierni reci și veri calde. Are o natură diversă și frumoasă, dominată de păduri (care acoperă aproximativ 69% din suprafața țării) și de multe lacuri (aproximativ 100.000). Are și o coastă lungă (3.218 km) cu numeroase insule și golfuri. Printre cele mai cunoscute atracții naturale se numără Arhipelagul Stockholm, Munții Scandinași, Lacul Vänern (cel mai mare lac din UE), Lacul Vättern (cel mai adânc lac din UE), Cascada Njupeskär (cea mai înaltă cascadă din Suedia) și Aurora Boreală (fenomen luminos care apare în nordul țării).

Suedia are o economie dezvoltată și diversificată, bazată pe industrie, comerț, servicii și inovație. Este una dintre cele mai competitive, productive și globalizate economii din lume, cu un nivel ridicat al venitului pe cap de locuitor (56.361 dolari în 2022), al calității vieții și al dezvoltării umane. Este un lider mondial în domenii precum telecomunicațiile, tehnologia informației, ingineria, designul, medicina, farmaceutica și ecologia. Printre cele mai cunoscute companii suedeze se numără Volvo, IKEA, H&M, Ericsson, Spotify, Electrolux și AstraZeneca.


Cand cauta un hotel, majoritatea oamenilor opteaza pentru servicii hoteliere normale, insa imaginatia oamenilor este fara limite teritoriale, de cultura, profesionale sau de varsta si acest lucru se observa in creatiile lor. Printre capodoperele omului se gasesc si locuintele atat particulare dar mai ales cele destinate turistilor. Intre unitatile de cazare de pe tot globul, […]

Capitala Suediei, Stockholm este una dintre cele mai frumoase capitale europene cu spatii verzi, muzee si o abundenta de obiective turistice Stockholm de vizitat. Cel mai bun moment sa vizitati Stockholm este vara, astfel incat temperaturile sa fie unele prietenoase si sa puteti vizita in voie tot ceea ce va atrage. Bineinteles nici iarna aceasta capitala […]