Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Split

Split este un oraș care îți oferă o experiență unică de a explora moștenirea romană într-un cadru urban vibrant și divers. Este un oraș care îmbină tradiția cu modernitatea, oferind oaspeților săi o gamă largă de posibilități de distracție, relaxare și cultură. Split este al doilea cel mai mare oraș din Croația și cel mai mare oraș din regiunea Dalmația. Orașul este situat pe coasta Adriaticii, în sud-estul Europei. Are o populație de aproximativ 180.000 de locuitori. Numele Split vine de la cuvântul latin “spalatum”, care înseamnă “palat”.

Split este un oraș plin de viață și de istorie, care își trăiește prezentul în mijlocul trecutului. Atracția principală a orașului este Palatul lui Dioclețian, un monument roman impresionant și un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Palatul a fost construit în secolul al IV-lea ca reședință pentru împăratul Dioclețian și cuprinde o suprafață de 31.000 de metri pătrați. În interiorul palatului se află numeroase clădiri istorice și culturale, cum ar fi catedrala Sfântului Domniu, templul lui Jupiter, peristilul și vestibulul. Palatul este înconjurat de ziduri masive și patru porți: Porta Aurea (Poarta de Aur), Porta Argentea (Poarta de Argint), Porta Ferrea (Poarta de Fier) și Porta Aenea (Poarta de Aramă).

Split este și un oraș modern și cosmopolit, care oferă o varietate de activități și servicii pentru turiști. Orașul are o climă mediteraneană, cu veri calde și uscate și ierni blânde și umede. Orașul are o plajă populară numită Bačvice, unde se poate practica un sport local numit picigin, care constă în a arunca o mică minge în aer fără a o lăsa să cadă în apă. Orașul are și un port animat, de unde se poate lua feribotul spre insulele croate din apropiere, cum ar fi Brač, Hvar sau Vis. Orașul are și o viață culturală bogată, cu muzee, galerii, teatre și festivaluri. Printre cele mai cunoscute evenimente se numără Festivalul de Vară din Split, Festivalul Filmului din Split și Festivalul Ultra Europe de muzică electronică.


Orasul Sibenik a devenit un obiectiv de vizitat pe lista mea dupa ce am vazut imagini si am citit despre frumoasa catedrala Sf. Ioan, astfel ca intr-o dupa-amiaza ne-am urcat in masina si 20 de minute mai tarziu eram in portul din Sibenik. Sincer, am fost un pic dezamagit deoarece cred ca ma asteptam la […]

Croatia a inceput sa devina din ce in ce mai populara in ultima perioada in mare parte datorita show-ului de televiziune Urzeala Tronurilor. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care aceasta tara extraordinara este vizitata de un numar considerabil de turisti in fiecare an. Frumusetea acesteia, peisajele legendare, dar si ruinele romane reprezinta punctele […]