Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Siberia

Siberia are o istorie și o cultură bogată și diversă, influențată de popoarele indigene, de colonizarea rusă și de evenimentele istorice. Siberia a fost locuită timp de mii de ani de diverse grupuri etnice, cum ar fi turcii siberieni, mongolii, tungusii, samoiții și alții. Rușii au început să exploreze și să cucerească Siberia în secolul al XVI-lea, după ce au depășit Munții Urali. Siberia a fost un loc de exil pentru mulți opozanți ai regimului țarist sau sovietic. În secolul al XX-lea, Siberia a fost dezvoltată industrial și economic prin construcția căilor ferate transsiberiene și prin exploatarea resurselor naturale abundente ale regiunii. Limba oficială a Siberiei este rusa, dar există și multe limbi minoritare vorbite de populațiile locale.

Siberia este o regiune vastă din Asia de Nord, care cuprinde aproape tot teritoriul Rusiei și o parte din Kazahstan. Siberia se întinde de la Munții Urali la vest până la Oceanul Pacific la est și de la Oceanul Arctic la nord până la dealurile din centrul-nordic al Kazahstanului și la granițele Mongoliei și Chinei la sud. Numele Siberiei provine din cuvântul tătar pentru “țara adormită”. Este una dintre cele mai mari mase de uscat din lume, ocupând aproximativ 9% din suprafața uscată a lumii.

Siberia se împarte în patru mari regiuni geografice, toate de mare întindere. În vest, lângă Munții Urali, se află imensa Câmpie Siberiană de Vest, drenată de râurile Ob și Enisei, cu un relief foarte puțin variat și care conține zone întinse de mlaștini. La est de râul Enisei se află Siberia centrală, o zonă vastă care constă în principal din câmpii și Platoul Siberian Central. Mai departe la est, bazinul râului Lena separă Siberia centrală de complexul de lanțuri muntoase, masive înalte și bazine intermediare care alcătuiesc Siberia nord-estică (adică Extremul Orient Rus). Cea mai mică dintre cele patru regiuni este zona Baikal, care este centrată pe Lacul Baikal în partea sud-centrală a Siberiei.

Siberia are un climat extrem de aspru și rece, cu ierni lungi și grele, cu o temperatură medie în ianuarie de -25 °C. Clima devine tot mai severă spre est, în timp ce precipitațiile scad și ele. Principalele zone de vegetație se întind pe direcția est-vest pe întreaga suprafață – tundra în nord; pădure umedă sau taiga pe cea mai mare parte a Siberiei; pădure-stepă și stepă în sud-vestul Siberiei și în bazinele intermontane din sud.

Intotdeauna cand intreb un apropiat ce-i place cel mai mult sa faca imi raspunde “Sa calatoresc!” Nu cred ca exista persoana careia sa nu ii placa sa vada lumea, sa se plimbe si sa cunoasca cat mai multe despre ceea ce il inconjoara. Cu atat mai mult cu cat sunt atatea locuri uimitoare in fiecare […]

Exit mobile version