Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Shanghai

Shanghai este un oraș plin de viață și culoare, unde tradiția se împletește cu modernitatea și unde estul se întâlnește cu vestul. Aici puteți admira arhitectura sa impresionantă și diversificată, care include clădiri coloniale europene din secolul al XIX-lea, zgârie-nori futuriști și grădini clasice chinezești. Aici puteți descoperi o cultură bogată și diversă, care reflectă moștenirea sa istorică și comercială și aspirațiile sale contemporane. Shanghai este un oraș care vă va surprinde și vă va încânta cu farmecul său unic.

Shanghai este un oraș și o municipalitate de nivel provincial din estul Chinei. Este unul dintre cele mai mari porturi maritime din lume și un important centru industrial și comercial al Chinei. Orașul este situat pe coasta Mării Chinei de Est, între gura de vărsare a fluviului Yangtze la nord și golful Hangzhou la sud. Populația orașului este cea mai mare din China, cu 24,89 milioane de locuitori în 2021, iar zona urbană este cea mai populată din China cu 39.300.000 de rezidenți. În 2018, zona metropolitană a Shanghaiului a produs un produs metropolitan brut (nominal) de aproape 9,1 trilioane RMB (1,33 trilioane dolari). Shanghai este unul dintre principalele centre mondiale pentru finanțe, afaceri și economie, cercetare, știință și tehnologie, producție, transport, turism și cultură, iar Portul Shanghai este cel mai aglomerat port de containere din lume.

Shanghai a fost unul dintre primele porturi chineze deschise comerțului occidental și a dominat mult timp comerțul național. După victoria comunistă din 1949, însă, a devenit un gigant industrial al cărui produse alimentează cererile interne în creștere ale Chinei. Orașul a suferit și schimbări fizice extinse cu stabilirea suburbanelor industriale și a complexelor de locuințe, îmbunătățirea lucrărilor publice și furnizarea de parcuri și alte facilități recreative. Shanghai a încercat să elimine moștenirile economice și psihologice ale trecutului său exploatat prin transformarea fizică și socială pentru a sprijini rolul său major în modernizarea Chinei.

Shanghai are o cultură vibrantă și cosmopolită, influențată de moștenirea sa colonială și de diversitatea sa etnică. Are o scenă artistică și culturală activă, cu multe teatre, muzee, galerii de artă și festivaluri. Are o bucătărie variată și delicioasă, care reflectă influențele culinare ale chinezilor han, shanghainezilor, cantonezilor și alți grupuri etnice minoritare. Printre preparatele tradiționale se numără xiaolongbao (chiftele de carne cu supă în aluat), shengjianbao (chiftele prajite), youtiao (gogoși lungi) și congee (terci de orez).

Pentru ca deja cu totii visam la vacanta de vara, m-am gandit ca ar fi o idee foarte buna daca in acest an, in locul destinatiilor clasice, ati alege destinatii exotice pentru petrecerea concediului. Timp este suficient incat sa rezervati un sejur cu early booking, pentru a plati mai putin, sejururile exotice oricum nu mai […]

Exit mobile version