Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Scotia

Scotia este o țară din nordul Europei, care face parte din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, alături de Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord. Capitala și al doilea cel mai mare oraș al său este Edinburgh, care este un centru cultural și istoric renumit. Cel mai mare oraș al Scoției este Glasgow, care este un centru industrial și comercial important.

Scotia are o istorie și o cultură bogate. A fost un regat independent până în 1707, când s-a unit cu Anglia pentru a forma Regatul Marii Britanii. A avut un rol important în Revoluția Industrială, Iluminismul Scoțian și mișcarea naționalistă scoțiană. Are o identitate națională distinctă, exprimată prin simboluri precum crucea Sfântului Andrei (steagul scoțian), unicornul (animalul național), ciulinul (floarea națională), kiltul (costumul tradițional) și cornemusele (instrumentul național).

Scotia este o țară cu un potențial turistic imens. Are peisaje variate, de la munți și lacuri la câmpii și coastă. Are și un patrimoniu natural și cultural impresionant, cu parcuri naționale, castele medievale, muzee și biserici. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe produse locale precum somonul, mielul, ovăzul și whisky-ul. Are o viață sportivă și artistică activă, cu festivaluri de muzică, dans și teatru.

Printre principalele atracții turistice din Scotia se numără:

– Loch Ness, cel mai faimos lac din Scoția, situat în regiunea Highlands. Aici se presupune că trăiește Nessie, o creatură misterioasă care a fost văzută pentru prima dată în 1933. Aici se află și Castelul Urquhart, o fortificație medievală care oferă o priveliște superbă asupra lacului.

– Edinburgh Castle, cel mai vizitat obiectiv turistic din Scoția, situat pe un deal vulcanic în centrul orașului Edinburgh. Aici se află Coroana Scoției (cel mai vechi set de bijuterii regale din Marea Britanie), Piatra Destinului (o piatră folosită pentru încoronarea regilor scoțieni) și Mons Meg (un tun uriaș din secolul al XV-lea).

– Isle of Skye, cea mai mare și cea mai frumoasă insulă din arhipelagul Inner Hebrides. Aici se pot admira peisaje spectaculoase precum Old Man of Storr (o stâncă înaltă care domină peisajul), Quiraing (o formațiune geologică impresionantă), Fairy Pools (niște bazine naturale cu apă cristalină) și Neist Point (cel mai vestic punct al insulei).


Dupa cum v-am obisnuit in ultima perioada, va prezentam saptamanal cateva articole in stilul: “stiati ca” sau “pentru cei curiosi“. Daca esti o persoana interesate de tot ce este nou, dar si de ce este vechi, de cele mai interesante, frumoase, ciudate locuri din lume sau cladiri, asezari, munti, lacuri, aceasta rubrica sau categorie iti […]

Daca va ganditi ca se sfarseste luna Octombrie, acest lucru nu este neaparat un motiv de tristete ci mai degraba de bucurie pentru ca la sfarsitul lunii octombrie este Helloweenul, o ocazie perfecta pentru a descoperii destinatii Halloween si pentru a petrece in weekend dar si pentru a organiza o vacanta de 3 zile de […]