Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in San Marino

San Marino este o țară care îți oferă o experiență unică de a descoperi o republică veche și mândră, care a supraviețuit tuturor vicisitudinilor istoriei și care își păstrează tradițiile și valorile. Este o țară care îți oferă o priveliște minunată asupra peisajului italian, dar și asupra unui patrimoniu cultural fascinant și divers. Este o țară care îți oferă o atmosferă liniștită și ospitalieră, dar și oportunitatea de a cumpăra produse locale și suveniruri originale. San Marino este o țară mică și independentă din Europa de Sud, înconjurată de Italia. Este cea mai veche republică din lume, fondată în anul 301 de către un pietrar creștin pe nume Marinus, care a fugit de persecuțiile romane. San Marino are o suprafață de doar 61 km pătrați și o populație de aproximativ 34.000 de locuitori. Capitala sa este orașul San Marino, situat pe vârful muntelui Titano. Limba oficială este italiana, iar religia predominantă este catolicismul.

San Marino este o țară cu o istorie bogată și interesantă, care a reușit să își păstreze suveranitatea și neutralitatea de-a lungul secolelor, în ciuda numeroaselor conflicte și invazii din regiune. San Marino a fost recunoscută ca stat independent de către Papa în 1631 și a avut relații diplomatice cu multe alte țări europene. San Marino a fost un refugiu pentru mulți luptători pentru libertate și democrație, cum ar fi Giuseppe Garibaldi sau Abraham Lincoln. San Marino are și o tradiție democratică veche, bazată pe un sistem de guvernare unic în lume, în care doi căpitani regenți sunt aleși pentru un mandat de șase luni de către un consiliu general format din 60 de membri.

San Marino este o țară care oferă o varietate de atracții și servicii pentru turiști. Țara are un peisaj pitoresc, cu dealuri verzi și văi înguste, unde se pot face drumeții sau ciclism. Țara are și un patrimoniu cultural impresionant, cu monumente medievale, muzee, biserici și castele. Printre cele mai cunoscute obiective turistice se numără cele trei turnuri ale orașului San Marino (Guaita, Cesta și Montale), care sunt simbolul național al țării, Palatul Public (sediul guvernului), Muzeul de Stat (cel mai mare muzeu din țară), Muzeul Torturii (care expune instrumente de tortură folosite în Evul Mediu) sau Muzeul Timbrelor și Monedelor (care prezintă colecții de timbre și monede emise de San Marino).


State independente Italia: stiati ca in Italia exista doua state independente care sunt inconjurate complet de teritoriul italian: Vatican si San Marino. Republica San Marino si Vaticanul sunt doua micro-state care functioneaza independent de administratia statului italian. Vaticanul este un stat-cetate situat in interiorul Romei, care este capitala Bisericii Catolice Romane. A fost stabilit in […]

Inconjurata din toate partile de statul Italian, San Marino este unul dintre cele mai mici state ale lumii. Avand o suprafata totala de doar 61 km patrati, San Marino este un stat independent, unul dintre cele mai vechi ale lumii, fiind infiintat in anul 301 e.n. Acest micro-stat are cea mai longeviva Constitutie din istorie, […]