Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in San Francisco

San Francisco este renumit pentru peisajul său urban pitoresc și diversificat, care include dealuri abrupte, clădiri victoriene, poduri iconice și tramvaie. Are multe atracții turistice, cum ar fi Podul Golden Gate (cel mai fotografiat pod din lume), Insula Alcatraz (fosta închisoare federală), Fisherman’s Wharf (un cartier litoral cu restaurante și magazine), Chinatown (cea mai mare comunitate chineză din afara Asiei), Union Square (centrul comercial al orașului), Lombard Street (cea mai frumoasă stradă din lume) și Muzeul de Artă Modernă San Francisco (unul dintre cele mai mari muzee de artă modernă din SUA). Orașul este faimos și pentru cultura sa diversă și progresistă, care include o scenă artistică vibrantă, o gastronomie rafinată, o viață de noapte animată și o comunitate LGBTQ+ puternică.

San Francisco este un oraș cosmopolit și inovator, care găzduiește multe companii importante și instituții academice. Este sediul unor companii globale precum Twitter, Uber, Airbnb, Salesforce, Dropbox și Levi Strauss & Co. Este considerat un centru al industriei tehnologice, fiind aproape de Silicon Valley și având multe start-up-uri și incubatoare. Este un centru al educației superioare, având universități prestigioase precum Universitatea California San Francisco (UCSF), Universitatea Stanford (în apropiere), Universitatea San Francisco (USF) și Universitatea de Stat San Francisco (SFSU). Este un centru al cercetării medicale și biotehnologice, având spitale renumite precum UCSF Medical Center și Zuckerberg San Francisco General Hospital and Trauma Center.

San Francisco este un oraș și un județ consolidat din statul California, SUA, situat pe coasta de vest a țării, la capătul peninsulei San Francisco. Este un centru comercial, financiar și cultural al Californiei de Nord și una dintre cele mai populare destinații turistice din lume. Orașul propriu-zis are o populație de aproximativ 815.201 de locuitori într-o suprafață de 121 km2, fiind al patrulea cel mai populat oraș din California și al 17-lea din SUA. Zona metropolitană are aproximativ 4,6 milioane de locuitori, iar zona combinată statistic are aproximativ 9,5 milioane de locuitori.

San Francisco are o istorie bogată și variată, care datează din epoca colonială spaniolă, când a fost fondat ca o misiune franciscană în 1776. A fost parte din Mexic până în 1848, când a fost cedat SUA după războiul mexicano-american. A fost scena goanei după aur din California și a creșterii rapide a populației și a economiei în secolul al XIX-lea. A fost devastat de un cutremur și un incendiu în 1906, dar s-a reconstruit rapid. A fost locul nașterii mișcărilor contraculturale din anii 1960-1970, cum ar fi hippie, gay și beatnik. A fost și scena unor evenimente istorice precum Convenția Națională Democrată din 1964, Asasinarea lui Harvey Milk și George Moscone în 1978 și Cutremurul Loma Prieta din 1989.


Dupa cum v-am obisnuit in ultima perioada, va prezentam saptamanal cateva articole in stilul: “stiati ca” sau “pentru cei curiosi“. Daca esti o persoana interesate de tot ce este nou, dar si de ce este vechi, de cele mai interesante, frumoase, ciudate locuri din lume sau cladiri, asezari, munti, lacuri, aceasta rubrica sau categorie iti […]