Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Saint Petersburg

Saint Petersburg este un oraș care îți oferă o experiență unică de a descoperi frumusețea și splendoarea fostei capitale a Rusiei, care a păstrat farmecul și gloria epocilor trecute. Este un oraș care îți oferă o priveliște minunată asupra râului Neva și a Mării Baltice, dar și asupra unui patrimoniu cultural impresionant și divers. Este un oraș care îți oferă o atmosferă plină de viață și eleganță, dar și de mister și romantism. Saint Petersburg este al doilea oraș ca mărime din Rusia și un important port la Marea Baltică. Orașul are o populație de aproximativ 5,4 milioane de locuitori și este situat pe râul Neva, la capătul Golfului Finlandei.

Numele Saint Petersburg vine de la apostolul Sfântul Petru, după care a fost numit orașul de către țarul Petru cel Mare, care l-a fondat în 1703. Orașul a fost cunoscut și sub numele de Petrograd (1914-1924) și Leningrad (1924-1991), în onoarea liderilor revoluționari Petru Kerenski și Vladimir Lenin.

Saint Petersburg este un oraș cu o istorie bogată și fascinantă, care a fost capitala Imperiului Rus între 1713 și 1918 și a jucat un rol crucial în dezvoltarea culturală, politică și economică a Rusiei. Orașul a fost martorul multor evenimente istorice, cum ar fi Războiul Crimeii, Revoluția din 1905, Revoluția din Februarie și Revoluția din Octombrie din 1917, Asediul Leningradului din timpul celui de-al Doilea Război Mondial sau Perestroika și Glasnost din anii ’80. Orașul a fost și leagănul multor personalități ilustre din domeniile literaturii, muzicii, artei și științei, cum ar fi Pușkin, Dostoievski, Ceaikovski, Stravinski, Malevici sau Mendeleev.

Saint Petersburg este un oraș care oferă o varietate de atracții și servicii pentru turiști. Orașul are o climă temperată continentală, cu veri scurte și calde și ierni lungi și reci. Orașul are multe monumente arhitecturale și culturale, care reflectă influențele stilurilor baroc, neoclasic și modern. Printre cele mai cunoscute obiective turistice se numără Palatul de Iarnă (fosta reședință a țarilor), Muzeul Ermitaj (unul dintre cele mai mari muzee din lume), Catedrala Sfântului Isaac (cea mai mare catedrală din oraș), Fortăreața Petru și Pavel (locul de înhumare al țarilor), Biserica Sfântului Mântuitor pe Sânge Vărsat (o biserică cu cupole colorate în stil rusesc) sau Teatrul Mariinski (un celebru teatru de operă și balet).


Va invitam sa descoperiti cele mai frumoase orase de pe apa. Un oras construit pe apa detine un farmec de neegalat, este pur si simplu unic. Toata lumea a auzit de Venetia insa mai exista cateva orase magnifice, construite pe apa despre care urmeaza sa vorbim in cele ce urmeaza. VenetiaVenetia este un oras unic […]