Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Reutlingen

Reutlingen este un oraș din sud-vestul Germaniei, situat în landul Baden-Württemberg, pe râul Echaz. Este centrul administrativ al districtului rural Reutlingen și face parte din regiunea metropolitană Stuttgart. Este un oraș universitar, cu sediul Universității de Științe Aplicate Reutlingen și al altor instituții de învățământ superior și cercetare.

Reutlingen are o istorie și o cultură bogate. A fost fondat în secolul al V-lea de către alemanni, o trib germanic. A devenit un oraș liber imperial în secolul al XIII-lea și a avut o importanță economică și politică în Evul Mediu. A fost distrus parțial de un incendiu în 1726 și de bombardamentele din cel de-al Doilea Război Mondial. A fost reconstruit după război și a cunoscut o dezvoltare industrială și urbană rapidă. Este un oraș modern și cosmopolit, cu o viață culturală diversă și vibrantă.

Reutlingen este o destinație turistică atractivă. Are peisaje variate, de la dealuri și păduri la grădini și parcuri. Are și un patrimoniu arhitectural și artistic impresionant, cu clădiri istorice, muzee, galerii și biserici. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe produse locale precum spätzle (paste), maultaschen (ravioli) și wurst (cârnați). Are o viață nocturnă animată, cu baruri, puburi și restaurante.

Printre principalele atracții turistice din Reutlingen se numără:

– Marktplatz (Piața Centrală), inima orașului vechi, unde se află Primăria (Rathaus), construită în stil renascentist în secolul al XV-lea și decorată cu un ceas astronomic din secolul al XIX-lea. Aici se află și Biserica Sfântului Martin (Martinskirche), cea mai veche biserică din oraș, construită în stil gotic în secolul al XIV-lea și dotată cu un turn înalt de 71 m.

– Muzeul Heimatmuseum, cel mai mare muzeu din oraș, situat într-o clădire istorică din secolul al XVI-lea. Aici se pot viziona exponate despre istoria, cultura, arta și viața cotidiană din Reutlingen și regiunea sa. Aici se află și Muzeul Pâinii (Brotmuseum), care prezintă evoluția producției și consumului de pâine în diferite epoci și culturi.

– Muzeul Spreuerhofstraße, cel mai îngust muzeu din lume, situat în cea mai îngustă stradă din lume, care are doar 31 cm lățime la cel mai îngust punct. Aici se pot vedea fotografii și documente despre istoria străzii și a orașului.


Dupa cum v-am obisnuit in ultima perioada, va prezentam saptamanal cateva articole in stilul: “stiati ca” sau “pentru cei curiosi“. Daca esti o persoana interesate de tot ce este nou, dar si de ce este vechi, de cele mai interesante, frumoase, ciudate locuri din lume sau cladiri, asezari, munti, lacuri, aceasta rubrica sau categorie iti […]

Cea mai ingusta strada din lume este Spreuerhofstrasse din Germania care masoara numai 31 de centimetri. Straduta din orasul Reutlingen, Germania a reusit sa intre in Cartea Recordurilor datorita faptului ca poate fi circulata numai de catre o persoana odata si aceea fiind nevoita sa se pozitioneze din profil pentru a reusi sa treaca cu usurinta. Cei 31 […]