Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Puntarenas

Puntarenas este un oraș care îți oferă o experiență unică de a descoperi frumusețea și diversitatea coastei Pacificului din Costa Rica, care combină natura și cultura într-un mod armonios. Este un oraș care îți oferă o priveliște minunată asupra mării și a insulelor din apropiere, dar și asupra unui patrimoniu istoric și artistic interesant și variat. Este un oraș care îți oferă o atmosferă plină de viață și culoare, dar și de savoare și tradiție. Puntarenas este un oraș din Costa Rica și capitala provinciei cu același nume. Orașul este situat pe coasta Pacificului, la gura de vărsare a râului Barranca. Orașul are o populație de aproximativ 41.000 de locuitori și este un important centru comercial și turistic. Numele Puntarenas vine de la expresia spaniolă “punta de arenas”, care înseamnă “punct de nisip”, referindu-se la forma îngustă și alungită a orașului.

Puntarenas este un oraș cu o istorie veche și interesantă, care a fost fondat în 1720 de către un pirat englez pe nume Chipperton, care a folosit locul ca bază pentru atacurile sale asupra navelor spaniole. Orașul a fost dezvoltat în secolul al XIX-lea ca un port pentru exportul cafelei din interiorul țării. În 1845, orașul a fost declarat port liber de taxe și a cunoscut o perioadă de prosperitate și creștere. În 1859, orașul a fost conectat prin cale ferată cu orașul Esparza, facilitând transportul mărfurilor. În 1910, orașul a fost vizitat de președintele american William Taft, care a inaugurat un monument dedicat independenței Costa Ricăi. În 1940, orașul a fost lovit de un cutremur devastator, care a distrus multe clădiri și a afectat economia locală.

Puntarenas este un oraș care oferă o varietate de atracții și servicii pentru turiști. Orașul are o climă tropicală, cu temperaturi medii de 27°C și precipitații abundente în perioada mai-noiembrie. Orașul are multe plaje frumoase, cum ar fi Puntarenas, Chacarita sau Doña Ana, unde se poate face baie sau practica sporturi nautice. Orașul are și o gastronomie renumită, bazată pe pește și fructe de mare. Cel mai cunoscut preparat este ceviche, o salată din pește crud marinat în suc de lămâie și condimente. Orașul are și o viață culturală bogată, cu muzee, galerii, teatre și festivaluri. Printre cele mai cunoscute atracții turistice se numără Monumentul Muncitorului Portuar (un simbol al orașului), Muzeul Marinei (care expune obiecte legate de istoria navală a Costa Ricăi), Muzeul Victoria (care prezintă colecții de artă contemporană) sau Carnavalul Marin (o sărbătoare populară care are loc în februarie).


Traim in vremurile care ne permit sa ne mutam in orice clipa, in orice loc de pe pamant, daca asta ne este dorinta. Multe persoane au profitat de acesta oportunitate si s-au mutat chiar si in cealalta parte a pamantului pentru a gasi un trai mai bun. M-am gandit sa va prezint un top al […]