Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Porto

Porto are o cultură distinctă și vibrantă, influențată de moștenirea sa maritimă și comercială. Are o limbă oficială (portugheza) și un dialect propriu (portugheza nordică). Are o gastronomie tradițională bazată pe pește, fructe de mare, carne de vită și porc, legume și brânză. Printre preparatele tipice se numără francesinha (un sandviș cu carne și brânză acoperit cu sos picant), tripas à moda do Porto (un tocăniță cu măruntaie de vită și fasole), bacalhau à Gomes de Sá (o mâncare cu cod uscat, cartofi, ouă și măsline) și pastéis de nata (niște prăjituri cu cremă de vanilie). Orașul este faimos pentru vinul său de Porto, un vin fortifiat produs în valea râului Douro și exportat în toată lumea.

Porto are o arhitectură impresionantă și diversificată, care reflectă diferitele perioade istorice și stiluri artistice. Are multe monumente religioase, cum ar fi Catedrala Porto (construită în secolul al XII-lea în stil romanic), Biserica Sfântului Francisc (construită în secolul al XIV-lea în stil gotic), Biserica Clerigos (construită în secolul al XVIII-lea în stil baroc) și Biserica Sfintei Ildefonse (construită în secolul al XVIII-lea în stil rococo). Are și multe clădiri civile și culturale, cum ar fi Palatul Bursei (construit în secolul al XIX-lea în stil neoclasic), Casa da Música (construită în secolul al XXI-lea în stil modernist), Muzeul de Artă Contemporană Serralves (construit în secolul al XX-lea în stil art deco).

Porto este un oraș și o municipalitate din nordul Portugaliei, capitala districtului Porto și una dintre cele mai mari zone urbane din Peninsula Iberică. Orașul propriu-zis are o populație de aproximativ 231.800 de locuitori într-o suprafață de doar 41,42 km, iar zona metropolitană are aproximativ 1,7 milioane de locuitori într-o suprafață de 2.395 km. Orașul este situat pe malurile estuarului râului Douro și are o coastă la Oceanul Atlantic. Orașul este unul dintre cele mai vechi centre europene și a fost declarat sit al patrimoniului mondial UNESCO în 1996, sub numele de “Centrul istoric al Porto, Podul Luiz I și Mănăstirea Serra do Pilar”.

Porto are o istorie bogată și variată, care datează din epoca romană, când era un avanpost al Imperiului Roman numit Portus Cale. Numele său combinat celtic-latin este considerat a fi originea numelui Portugaliei. Orașul a fost parte din Regatul Asturias, al Leonului, al Galiciei și al Portugaliei și a avut un rol important în expansiunea maritimă portugheză din secolele XV-XVI. A fost asediat de francezi în timpul războaielor napoleoniene și a fost locul începutului revoltei liberale din 1820 împotriva monarhiei absolutiste. A fost și scena revoluției republicane din 1891 și a revoltei militare din 1927 împotriva dictaturii lui Salazar.


Fatima impreuna cu celebra Fecioara Maria din Fatima este un oras in Portugalia, faimos pentru viziunile religioase care au avut loc acolo, in 1917. Orasul insusi are o populatie de aproximativ 8.000 de locuitori si este situat in municipiul Ourém, in regiunea Médio Tejo. Porto se afla la 187 de km catre nord, iar daca […]