Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Phuket

Phuket este o insulă și o provincie a Thailandei, situată în Marea Andaman, la sud de continent. Capitala provinciei este orașul Phuket, unde trăiesc peste 75.000 de oameni. Limba oficială este thailanda, dar se vorbește și un dialect local numit phuketian. Moneda este bahtul thailandez (THB). Phuket se învecinează cu alte insule mici din arhipelagul Phang Nga și cu provincia Phang Nga la nord.

Phuket este o insulă cu o istorie și o cultură bogate. A fost locuită de popoare malaeziene și indiene timp de secole înainte de sosirea europenilor. În anul 1511, primul european care a ajuns în Phuket a fost navigatorul portughez Fernão Mendes Pinto, care a numit insula Junk Ceylon, după un nume antic indian. În anul 1785, insula a rezistat unei invazii birmaneze datorită eroismului a două femei locale, Thao Thep Kasattri și Thao Sri Sunthon, care au mobilizat populația să lupte împotriva dușmanilor. În anul 1933, insula și-a schimbat numele în Phuket, care înseamnă munte în dialectul local.

Phuket este o insulă cu un potențial turistic imens. Are peisaje variate, de la plaje cu nisip alb și fin la stânci calcaroase și păduri tropicale. Are și un patrimoniu natural și cultural impresionant, cu parcuri naționale, rezervații marine, temple budiste și muzee. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe fructe de mare, curry, noodles și fructe exotice. Are o viață nocturnă animată, cu baruri, cluburi și festivaluri de muzică și artă.

Printre principalele atracții turistice din Phuket se numără:

– Plaja Patong, cea mai faimoasă și mai aglomerată plajă din Phuket, unde se găsesc numeroase hoteluri, restaurante, magazine și centre de divertisment. Aici se află și Bangla Road, centrul vieții de noapte din Phuket, unde se găsesc baruri, discoteci și cabarete.

– Parcul Național Khao Phra Thaeo, un parc natural situat în nordul insulei, unde se pot admira păduri virgine, cascade spectaculoase și animale sălbatice. Aici se află și Centrul de Reabilitare a Gibonilor, unde se pot vedea aceste primate adorabile care au fost salvate de la braconieri.

– Insula Phi Phi, una dintre cele mai frumoase insule din lume, situată la sud-est de Phuket. Aici se află plaja Maya Bay, unde s-a filmat pelicula „The Beach” cu Leonardo DiCaprio. Aici se pot practica activități precum snorkeling, scufundări sau caiac, plus Templul Wat Chalong, cel mai mare și mai venerat templu budist din Phuket.


Daca pana recent, din cauza costurilor mari, o vacanta intr-o destinatie exotica era un vis de genul “Ce frumos, oare voi ajunge si eu acolo candva?”, astazi lucrurile stau cu totul altfel. Maldive, Bali sau Thailanda sunt mai aproape de tine decat ti-ai imagina privind harta si evaluand economiile pentru vacanta. Un prim pas pe […]

Phuket este una dintre regiunile sudice ale Thailandei si una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta din aceasta tara. Insula Phuket este cea mai mare de aici, alaturi de care provincia mai include inca 32 insule mai mici, pe care le poti vizita in timpul concediului tau in Marea Andaman. Un deal deosebit de […]