Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Oaxaca

Oaxaca este un stat din sud-vestul Mexicului, situat pe coasta Pacificului. Are o populație de 3,9 milioane de locuitori. Capitala sa este orașul Oaxaca de Juárez, care este și cel mai mare oraș al statului. Oaxaca se învecinează cu statele Guerrero, Puebla, Veracruz și Chiapas și are 570 de kilometri de coastă.

Oaxaca are o istorie și o cultură bogate. A fost locuit de diferite popoare indigene precum zapotecii, mixtecii, mixeii, mazatecii și triqueii. A fost cucerit de spanioli în secolul al XVI-lea și a făcut parte din Viceregatul Noii Spanii. A fost scena unor revolte și războaie împotriva dominației coloniale și a regimurilor autoritare. A fost unul dintre primele state care au aderat la Planul de la Iguala, care a proclamat independența Mexicului în 1821. A fost un centru al mișcării zapatiste în secolul al XX-lea și al mișcării populare din Oaxaca în 2006.

Oaxaca este un stat cu o diversitate naturală și culturală imensă. Are opt regiuni geografice diferite, cu climat variat și biodiversitate bogată. Are 16 grupuri etnice recunoscute oficial, care vorbesc 18 limbi indigene diferite. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe produse locale precum porumbul, fasolea, roșiile, chilele, ciocolata și mezcalul. Are o artizanat renumită, bazată pe textile, ceramică, lemn și metal. Are o viață artistică și spirituală vibrantă, cu muzică, dans, pictură, sculptură și literatură.

Printre principalele atracții turistice din Oaxaca se numără:

– Monte Albán, cel mai important sit arheologic din Oaxaca, situat la 10 km de capitală. Aici se află ruinele unei vechi metropole zapotece, care a fost fondată în secolul al VI-lea î.Hr. și a atins apogeul în secolele al IV-lea – al VIII-lea d.Hr. Aici se pot admira piramidele, templele, palatele și mormintele care atestă splendoarea civilizației zapotece.

– Guelaguetza, cel mai mare festival cultural din Oaxaca, care are loc în luna iulie în capitală. Este o sărbătoare a diversității etnice și culturale a statului, în care participă reprezentanți ai diferitelor grupuri indigene. Festivalul include parade, dansuri, cântece, costume tradiționale și ofrande de produse locale.

– Muzeul Textilelor din Oaxaca, un muzeu dedicat artei textile din Oaxaca și din alte regiuni ale Mexicului și ale lumii. Aici se pot viziona exponate de peste 600 de specii de plante textile, peste 50 de specii de reptile textile și peste 80 de situri arheologice textile. Muzeul organizează și ateliere, conferințe și expoziții temporare despre textile.


Noaptea ridichilor sau “Noche de los rabanos” este un festival aparte din Mexic. Are loc in Oaxaca pe data de 23 decembrie in fiecare an si dateaza inca din secolul al XVI-lea, cand au fost aduse ridichile in America. Pentru a le vinde, ridichile erau sculptate in diverse forme, traditie care s-a pastrat si in […]