Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Nairobi

Nairobi este capitala și cel mai mare oraș al Kenyei, situat în sud-estul țării, pe râul Nairobi. Numele său provine de la cuvântul maasai Ewaso Nyirobi, care înseamnă „ape răcoroase”. Nairobi mai este cunoscut și sub numele de „Orașul verde în soare”, datorită vegetației abundente și climei favorabile. Are o altitudine de 1661 m deasupra nivelului mării și o suprafață de 696 km pătrați. Are o populație estimată la 4,3 milioane de locuitori, fiind cel mai populat oraș din estul Africii.

Nairobi are o istorie și o cultură bogate. A fost fondat de britanici în 1899 ca un simplu depou al căii ferate ce se construia între Mombasa și Uganda. A devenit capitala Protectoratului Est African Britanic în 1907 și a rămas capitala Kenyei după obținerea independenței în 1963. A fost scena unor evenimente istorice importante, precum Conferința de la Nairobi din 1985 (care a abordat problemele femeilor din lume), Atacul terorist asupra ambasadei americane din 1998 (care a ucis peste 200 de persoane) și Atacul terorist asupra centrului comercial Westgate din 2013 (care a fost revendicat de gruparea islamistă Al-Shabaab).

Nairobi este astăzi unul dintre cele mai importante orașe ale Africii din punct de vedere politic, economic, social și cultural. Este sediul a numeroase organizații internaționale, precum Programul Națiunilor Unite pentru Mediu, Programul Națiunilor Unite pentru Așezări Umane și Centrul Internațional pentru Cercetarea Agricolă în Zonele Secetoase.

Nairobi este o destinație turistică atractivă. Are peisaje variate, de la parcuri și grădini la clădiri istorice și moderne. Are și un patrimoniu natural și cultural impresionant, cu muzee, galerii, teatre și biserici. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe produse locale precum nyama choma (carne friptă), ugali (mămăligă), sukuma wiki (varză) și chai (ceai cu lapte). Are o viață nocturnă animată, cu baruri, cluburi și restaurante.

Printre principalele atracții turistice din Nairobi se numără:

– Parcul Național Nairobi, cel mai vechi parc național din Kenya, situat la doar 7 km de centrul orașului. Aici se pot admira peste 100 de specii de mamifere (inclusiv lei, girafe, zebre și rinoceri negri) și peste 400 de specii de păsări (inclusiv struți, pelicani și vulturi). Aici se află și Sanctuarul Orfelinatului pentru Elefanți David Sheldrick (unde se pot adopta elefanți orfani) și Centrul pentru Girafe Langata (unde se pot hrăni girafele).

– Muzeul Național Nairobi, cel mai mare muzeu din Kenya, situat în apropierea centrului orașului. Aici se pot viziona exponate despre istoria, cultura, arta și biodiversitatea Kenyei. Aici se află și Grădina Botanică Nairobi (unde se pot admira peste 600 de specii de plante) și Grădina Serpilor Nairobi (unde se pot vedea peste 50 de specii de reptile).


Pentru o tara atat de mica, obiective turistice Kenya ofera o diversitate coplesitoare: munte si desert, traditii tribale pline de culoare, plaje si recifuri de coral, si probabil una dintre cele mai fascinante faune din Africa. Sunt o multime de motive pentru a-ti planifica o superba vacanta in Kenya, sa alegi unul singur ar fi […]