Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Mykonos

Mykonos este o insulă care îți oferă tot ce îți poți dori de la o vacanță în Grecia: plaje superbe, peisaje de vis, cultură bogată și distracție fără sfârșit. Fie că vrei să te relaxezi la soare, să explorezi istoria antică sau să te bucuri de atmosfera vibrantă a orașului Chora, Mykonos are ceva pentru toate gusturile. Mykonos este o insulă care te face să te simți liber și fericit!

Mykonos este renumită pentru atmosfera sa cosmopolită și pentru viața sa de noapte animată. Este o destinație prietenoasă cu comunitatea LGBT și are multe stabilimente care se adresează acestei comunități. Este supranumită “Insula vânturilor”, datorită vânturilor foarte puternice care suflă de obicei pe insulă.

Mykonos este o insulă grecească, parte a arhipelagului Ciclade, situată între Tinos, Syros, Paros și Naxos. Insula are o suprafață de 85,5 kilometri pătrați și se ridică la o altitudine de 341 de metri la cel mai înalt punct. Are 10.134 de locuitori conform recensământului din 2011, majoritatea trăind în cel mai mare oraș, Mykonos, care se află pe coasta de vest. Orașul este cunoscut și sub numele de Chora (adică ‘Oraș’ în greacă, urmând practica obișnuită din Grecia atunci când numele insulei este același cu numele orașului principal).

Mykonos are plaje exotice cu nisip fin și ape cristaline, cum ar fi Platis Gialos, Psarou, Ornos, Elia și Paradise. Pe unele dintre aceste plaje au loc petreceri zilnice cu muzică și dans. Alte atracții ale insulei sunt morile de vânt tradiționale din fața Micului Veneția, unde se poate admira apusul magic, cartierul pitoresc Alefkandra cu case colorate pe marginea apei și situl arheologic Delos, o insulă mică în apropiere de Mykonos, unde se află ruinele unui sanctuar antic dedicat zeului Apollo.


Locul de nastere a lui Aristotel, insula Evia (sau Euboea) este a doua mare insula greceasca in privinta suprafatei si a numarului de locuitori dupa Creta. Este separata de Grecia continentala prin micuta stramtoare Euripus. Forma ei generala este a unei fasii de pamant lungi si inguste, avand 150 de kilometri in lungime si o […]