Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Munchen

Munchen este capitala și cel mai mare oraș al landului Bavaria din Germania. Are o populație de 1,5 milioane de locuitori și o suprafață de 310 km pătrați. Este situat pe râul Isar, la nord de Alpii Bavarezi. Este al treilea oraș ca mărime din Germania, după Berlin și Hamburg. Numele său înseamnă „călugări” în germană, deoarece a fost fondat de călugării benedictini în secolul al VIII-lea.

Munchen este un oraș cu o istorie și o cultură bogate. A fost capitala Ducatului de Bavaria din secolul al XIII-lea până în 1918, când a devenit parte a Republicii de la Weimar. A fost un centru al Reformei Protestante, al Renașterii Germane, al Iluminismului și al mișcării artistice Secession. A fost și locul unde s-a născut mișcarea nazistă, care a încercat să preia puterea prin Puciul de la Munchen din 1923. A fost bombardat masiv în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și a fost reconstruit după război. A găzduit Jocurile Olimpice de vară din 1972, care au fost umbrite de atacul terorist asupra delegației israeliene.

Munchen este un oraș cu un potențial turistic imens. Are peisaje variate, de la grădini și parcuri la clădiri istorice și moderne. Are și un patrimoniu natural și cultural impresionant, cu muzee, galerii, teatre și biserici. Are o gastronomie delicioasă, bazată pe carne de porc, cârnați, varză și bere. Are o viață nocturnă animată, cu baruri, puburi și festivaluri de muzică și artă.

Printre principalele atracții turistice din Munchen se numără:

– Marienplatz, piața centrală a orașului, unde se află Primăria Nouă (Neues Rathaus), o clădire neogotică cu un turn înalt și un ceas mecanic care prezintă scene din istoria orașului la fiecare oră. Aici se află și Coloana Sfintei Fecioare Maria (Mariensäule), un monument ridicat în 1638 pentru a comemora sfârșitul ocupației suedeze.

– Frauenkirche, catedrala gotică a orașului, construită între 1468 și 1488, care are două turnuri gemene cu cupole în formă de ceapă, care domină silueta orașului. Aici se află mormântul împăratului Ludovic al IV-lea și o amprentă în pardoseală despre care se spune că ar aparține diavolului.

– Englischer Garten (Grădina Engleză), cel mai mare parc public din oraș și unul dintre cele mai mari din lume, care se întinde pe 3,7 km pătrați de-a lungul râului Isar. Aici se pot admira lacuri artificiale, cascade, poduri, statui și pavilioane. Aici se află și Turnul Chinezesc (Chinesischer Turm), o construcție octogonală inspirată de arhitectura orientală, care găzduiește o grădină de bere populară.

Descoperiti cele mai frumoase obiective turistice Munchen, chiar daca orasul Munchen este vestit pentru al sau festival al berii Oktoberfest (20 septembrie – 5 octombrie), unde berea si distractia sunt din belsug, aici va puteti petrece un concediu reusit si in orice alta perioada a anului, vizitand si alte obiective turistice Munchen, savurand fel de […]

Exit mobile version