Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Moscova

Moscova este capitala și cel mai mare oraș al Rusiei, cu o populație estimată la 13 milioane de locuitori în limitele orașului și peste 21,5 milioane de locuitori în zona metropolitană. Orașul se află pe râul Moscova, în Districtul Federal Central al Rusiei europene. Este un centru politic major, economic, cultural, științific, religios, financiar, educațional și de transport al Rusiei și al întregului continent.

Moscova are o istorie bogată și diversă, fiind fondată în secolul al XII-lea ca un cnezat medieval și devenind ulterior capitala Țaratului Rusiei, a Imperiului Rus și a Uniunii Sovietice. Moscova este gazda Kremlinului, o fortăreață străveche care este astăzi sediul Președinției Rusiei și al ramurii executive a guvernului Rusiei. Kremlinul este, de asemenea, și unul din cele câteva locuri din Patrimoniul Mondial UNESCO pe care le găzduiește orașul. Alte atracții turistice sunt Piața Roșie, Catedrala Sfântul Vasile, Mausoleul lui Lenin, Muzeul Pușkin sau Magazinul alimentar Eliseevsky.

Moscova este deservită de o rețea de transport extinsă, care include patru aeroporturi internaționale (Sheremetyevo, Domodedovo, Vnukovo și Zhukovsky), nouă terminale feroviare și una din cele mai adânc construite instalații de metrou din lume, Metroul din Moscova. Metroul din Moscova este recunoscut drept unul din simbolurile Moscovei datorită bogăției și varietății arhitecturale ale celor 185 de stații.

Moscova este un oraș vibrant și cosmopolit, care oferă o varietate de activități culturale și de divertisment pentru vizitatori. Puteți vizita muzee și galerii de artă, puteți asista la spectacole de balet sau operă la Teatrul Bolshoi sau la Filarmonica din Moscova, puteți savura gastronomia rusă sau internațională în restaurantele și cafenelele orașului sau puteți face cumpărături în magazinele și centrele comerciale moderne sau în piețele tradiționale.

Unele destinatii sunt cu adevarat impresionante insa pentru a le vedea si a va bucura de ele aveti de trecut adevarate provocari in ceea ce priveste drumurile, fapt ce le face si mai ravnite de catre turistii amatori de senzatii tari. Pe aceste drumuri despre care urmeaza sa va povestesc nu se pune problema numai […]

Daca va ganditi ca se sfarseste luna Octombrie, acest lucru nu este neaparat un motiv de tristete ci mai degraba de bucurie pentru ca la sfarsitul lunii octombrie este Helloweenul, o ocazie perfecta pentru a descoperii destinatii Halloween si pentru a petrece in weekend dar si pentru a organiza o vacanta de 3 zile de […]

Exit mobile version