Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Montevideo

Montevideo este un oraș care îți oferă o experiență unică de a descoperi cultura și tradițiile uruguayene într-un cadru urban plin de farmec și vitalitate. Este un oraș care își valorifică patrimoniul istoric și artistic, dar care se reinventează constant prin proiecte moderne și inovatoare. Este un oraș care își răsfață vizitatorii cu o gastronomie delicioasă și o atmosferă veselă și primitoare. Montevideo este capitala și cel mai mare oraș al Uruguayului, situat pe coasta sudică a țării, la gura de vărsare a râului de la Plata. Orașul are o populație de aproximativ 1,3 milioane de locuitori, reprezentând aproape jumătate din populația țării. Numele Montevideo vine de la expresia spaniolă “Monte vide eu”, care înseamnă “Văd un munte”, referindu-se la dealul care domină orașul.

Montevideo este un oraș cu o istorie lungă și diversă, care a fost fondat în 1724 de către un soldat spaniol pe nume Bruno Mauricio de Zabala, ca o măsură strategică în disputa dintre Spania și Portugalia pentru controlul regiunii. A fost ocupat de britanici în 1807, dar a fost recucerit de spanioli și apoi de patrioții uruguayeni care au luptat pentru independența țării. A fost capitala Provinciei Orientale între 1813 și 1828 și a Confederației Uruguayene între 1836 și 1851. A fost un centru important al mișcării anarhiste și socialiste în secolul al XIX-lea și al mișcării Tupamaros în secolul al XX-lea. A fost gazda tuturor meciurilor din primul Campionat Mondial de Fotbal din 1930.

Montevideo este un oraș modern și cosmopolit, care oferă o varietate de activități și servicii pentru turiști. Orașul are o climă temperată, cu veri calde și ierni reci. Orașul are multe plaje frumoase, cum ar fi Pocitos, Buceo sau Carrasco, unde se poate face baie sau practica sporturi nautice. Orașul are și o gastronomie renumită, bazată pe carne de vită, fructe de mare și vin. Cel mai cunoscut preparat este chivito, un sandviș cu carne de vitel, brânză, salată și roșii. Orașul are și o viață culturală bogată, cu muzee, galerii, teatre și festivaluri. Printre cele mai cunoscute atracții turistice se numără Piața Independenței (centrul civic al orașului), Palatul Salvo (o clădire emblematică din stil eclectic), Teatrul Solís (cel mai vechi teatru din oraș), Mercado del Puerto (o piață tradițională unde se pot degusta specialități locale) sau Muzeul Andelor (care documentează accidentul aviatic din 1972 în care au supraviețuit câțiva rugbiști uruguayeni).


Capitala Uruguay-ului, Montevideo, are tendinta sa fie eclipsata de vecina sa Argentiniana Buenos Aires. Insa, daca va doriti ceva diferit, trebuie sa vizitati neaparat acest oras dens care le ofera vizitatorilor sai o multime de activitati de facut. Ce puteti face la Montevideo Pe langa plajele superbe, puteti face shopping intr-o inchisoare sau puteti vizioneaza […]