Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Lviv

Lviv este un oraș din vestul Ucrainei și unul dintre principalele centre culturale ale Ucrainei. Orașul a fost numit în onoarea lui Leo, fiul cel mare al lui Daniel, regele Ruteniei. Lviv a apărut ca centrul regiunilor istorice Rutenia Roșie și Galicia în secolul al XIV-lea, depășind orașele Halych, Chełm, Belz și Przemyśl. A fost capitala Regatului Galiciei-Volîniei de la 1272 la 1349, când a fost cucerit de regele Casimir al III-lea cel Mare al Poloniei. De la 1434, a fost capitala regională a Voievodatului Ruteniei în Regatul Poloniei.

În 1772, după Prima împărțire a Poloniei, orașul a devenit capitala Regatului Galiției și Lodomeriei al Imperiului Habsburgic. În 1918, pentru o scurtă perioadă, a fost capitala Republicii Populare Ucrainene Occidentale. Între războaie, orașul a fost centrul Voievodatului Lwów în A Doua Republică Poloneză. După invazia germano-sovietică a Poloniei din 1939, Lviv a devenit parte a Uniunii Sovietice. Comunitatea evreiască numeroasă a orașului a fost redusă drastic de naziști în timpul Holocaustului. Cea mai mare parte a populației poloneze predominante a fost trimisă în Polonia în timpul unui schimb de populație între Polonia și Ucraina Sovietică în 1944-1946.

Inima istorică a orașului, cu străzile sale pavate și amestecul arhitectural de Renaștere, Baroc, Neoclasicism și Art Nouveau, a supraviețuit ocupațiilor sovietice și germane din Al Doilea Război Mondial în mare parte neafectată. Orașul are multe monumente și atracții turistice, cum ar fi Centrul Istoric al Lvivului (inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO), Teatrul de Operă și Balet din Lviv, Biserica Adormirii Maicii Domnului, Biserica Sfinților Olga și Elisabeta, Piața Pieței sau Palatul Potocki.


Statele Europei ascund orase mai putin cunoscute, perfecte pentru destinatii de vacanta nonconformiste intr-o vacanta City Break. Mai jos vom enumera top 3 ale acestor orase deosebite care merita vizitate cu prima ocazie. Jerez – Spania Locul 1 in destinatiile nonconformiste pentru un city break european ii revine orasului andaluzian, Jerez unde veti descoperi cultura […]