Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Istanbul

Oras intins pe doua continente, Istanbul, este unul dintre cele mai fascinante teritorii unde doua culturi diametral opuse coexista in pace, formand un oras cu totul unic in lume, unde puteti admira atat cultura europeana cu toate frumusetile sale cat si pe cea orientala, misterioasa si seducatoare. Istanbul este un oras atat de divers, incat este aproape imposibil de delimitat in sectoare distincte. Singurele distinctii care se pot face ar fi intre partea europeana si cea asiatica, despartite de stramtoarea Bosfor si de peninsula aflata intre Marea Marmara si raul Halic.

Intinzandu-se de la Marea Neagra, pana la Bosfor si Marea Marmara, unind cele 2 continente, orasul Istanbul a devenit o destinatie cu o nenumarate posibilitati. Tocmai in asta consta sarmul fostului Constantinopol: varietatea nesfarsita si amalgamul de contradictii. Istoria fascinanta i-a daruit numeroase mosteniri ale Imperiului Bizantin: splendide palate, moschee antice, bai cu aburi si bazaruri exotice.

Odata ajunsi in Istanbul vizitati Turnul Galata, Moscheea Sultanahemet si Hafia Sofia, Basilica Cisterna, Podul Galata, Palatul Topkapi si nu in ultimul rand Taksim, ce adaposteste magazinele europene moderne precum si Marele Bazaar, ce adaposteste magazinele tipic orientale. Pe de alta parte, daca doriti sa vizitati baruri, cluburi de noapte la moda, magazine occidentale, cladiri de birouri si suburbii elegante ati venit in locul potrivit. Obiective principale: Yerebatan Sarayi, Topkapi Palace, Hagia Sophia, Hidiv Kasri, Istanbul Modern, Archaeological Museums, Rumeli Fortress, Dulcinea, Beylerbeyi Palace.


Cand vine vorba de vacanta, trebuie sa uitam de diete de slabit. Mai ales pentru ca majoritatea destinatiilor au cel putin doua deserturi traditionale, care ascund istorie in fiecare muscatura, si in fata carora veti ceda cu siguranta. Iata cinci destinatii de vacanta si faimoasele lor deserturi pe care merita sa le incerci. Stii alte […]

Descoperiti obiectivele turistice Istanbul, una dintre cele mai mari metropole ale lumii, principalul centru cultural, financiar si comercial al Turciei, Istanbul este singurul oras din lume care se intinde pe doua continente, Europa si Asia, imbinand intr-un mod halucinant, doua culturi diferite, ambele aflate in continua dezvoltare.┬áPentru turisti, Istanbulul reprezinta o mana cereasca din toate […]