Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Granada

O vacanță în Granada este o călătorie în timp și în spațiu, care te duce de la splendoarea arabă la farmecul spaniol. Granada este un oraș care te surprinde cu diversitatea și frumusețea sa, cu monumentele și peisajele sale. Așadar iată cum ar putea arăta o vacanță în Granada:

Prima zi a vacanței mele a fost dedicată vizitării Alhambrei, simbolul orașului și una dintre cele mai impresionante construcții din lume. Alhambra este o fortăreață și un palat care datează din secolul al XIII-lea, când Granada era capitala regatului Nasrid. Am admirat arhitectura și decorațiunile rafinate ale palatelor arabe, cu grădinile lor pline de flori și fântâni. Am vizitat și Palatul Generalife, reședința de vară a sultanilor, unde am simțit o atmosferă de relaxare și pace. Am urcat și pe Turnul Vela, de unde am avut o priveliște panoramică asupra orașului și a munților Sierra Nevada.

A doua zi a vacanței mele a fost dedicată explorării centrului istoric al orașului, unde am descoperit alte atracții culturale și religioase. Am început cu Catedrala din Granada, o bijuterie a artei renascentiste spaniole, care adăpostește mormântul regilor catolici Ferdinand al II-lea și Isabela I. Am continuat cu Capela Regală, unde am văzut opere de artă valoroase și relicve istorice. Am vizitat apoi Cartierul Albayzin, cel mai vechi cartier al orașului, care păstrează aerul medieval și arabesc al străduțelor sale înguste și al caselor sale albe.


Intinzandu-se din Almeria pana in Tarifa, cu peste 150 km de nisip auriu, Costa del Sol este superba zona de coasta a Andaluziei, in dreptul provinciei Malaga. Cele mai populare statiuni din Costa del Sol sunt Benalmadena, Fuengirola, Torremolinos si Marbella, atragand cu minunatele lor plaje cu nisip. Sunt insa o multime de orasele si […]

Descoperiti atractii turistice Granada! Pasiunea pentru fotografie, dar si mirajul Povestilor celor 1.001 de nopti mi-au purtat pasi spre unul dintre orasele cele mai cunoscute din punct de vedere turistic ale Spaniei, exact din acest motiv, al imbinarii perfecte al parfumului oriental lasat in urma de lunga ocupatie araba a Andaluciei, ce se poate simti […]