Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Fatima

Fatima este un oraș din Portugalia, cunoscut pentru aparițiile Fecioarei Maria în 1917 și pentru sanctuarul care a fost construit în cinstea lor. O vacanță în Fatima poate fi o experiență spirituală și culturală, dar și o ocazie de a explora frumusețile naturale și istorice ale regiunii.

Vacanța mea în Fatima a fost una de neuitat. Am fost impresionat de atmosfera de pace și devoțiune care se simte la sanctuarul Mariei, unde am participat la procesiunea cu lumânări și la slujba de rugăciune. Am vizitat și locurile unde au avut loc aparițiile Fecioarei Maria: Cova da Iria, Valinhos și Aljustrel. Am admirat și alte monumente religioase din oraș, cum ar fi Bazilica Noastră Doamnă a Rozariului, Capela Aparițiilor sau Muzeul Vieții Sfintei Lucia.

Dar vacanța mea nu s-a limitat doar la aspectul religios. Am profitat și de oportunitatea de a cunoaște mai bine cultura și tradițiile portugheze. Am gustat din bucatele locale, cum ar fi bacalhau (cod), caldo verde (supă de varză) sau pastéis de nata (prăjituri cu cremă).

Am vizitat și alte orașe din apropiere, cum ar fi Leiria, Batalha sau Tomar, unde am văzut castele medievale, mânăstiri gotice sau temple templiere. Am făcut și plimbări prin natură, admirând peisajele verzi și pitorești ale Parcului Natural Serras de Aire e Candeeiros.


Fatima impreuna cu celebra Fecioara Maria din Fatima este un oras in Portugalia, faimos pentru viziunile religioase care au avut loc acolo, in 1917. Orasul insusi are o populatie de aproximativ 8.000 de locuitori si este situat in municipiul Ourém, in regiunea Médio Tejo. Porto se afla la 187 de km catre nord, iar daca […]