Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Eretria

Eretria este un oraș de coastă din insula Evia, Grecia, care se poate ajunge cu feribotul de la Oropos, Attica. Eretria este construită în locul fostului oraș-stat antic, care a fost o putere maritimă, comercială și agricolă care a stabilit colonii în regiunea Egee și în sudul Italiei. Eretria este cunoscută pentru situl său arheologic, care cuprinde ruinele teatrului, gimnaziului, templului lui Apollo Daphnephoros și altor monumente antice.

Eretria are o ofertã turisticã variatã, cu numeroase atracþii naturale si culturale. Puteti vizita Muzeul Arheologic al Eretriei, unde puteți admira obiecte de artă și ceramică din perioada preistorică până la epoca romană. Puteți explora Insula Viselor (Nisi ton Oneiron), o mică insulă în fața portului Eretriei, unde se află ruinele unui templu dedicat lui Isis. Puteți descoperi cultura tradițională a Eviei în muzeele dedicate acesteia sau în satele pitorești precum Amarynthos sau Aliveri.

Eretria este și un loc ideal pentru relaxare și distracție, cu o gamã largã de hoteluri, restaurante si cluburi. Puteți savura specialitãþi locale precum fructe de mare, brânzeturile eviene sau vinurile locale în una dintre numeroasele taverne sau cafenele din oraș. Puteți participa la activități sportive precum înotul, schiatul nautic sau windsurfingul pe plajele din apropiere precum Malakonta sau Kokkini. Puteți face cumpărãturi în magazinele cu suveniruri sau articole tradiționale grecești din oraș.

Eretria este și un punct de plecare pentru a explora alte atracții din apropiere. Puteți vizita Chalkida, capitala Eviei, unde puteți vedea podul mobil peste strâmtoarea Euripus. Puteți face o excursie la Muntele Dirfis, cel mai înalt vârf al Eviei, unde puteți practica drumeții sau alpinism. Puteți descoperi alte insule frumoase precum Skopelos, Skiathos sau Alonissos, care sunt accesibile prin feribot sau avion.


Locul de nastere a lui Aristotel, insula Evia (sau Euboea) este a doua mare insula greceasca in privinta suprafatei si a numarului de locuitori dupa Creta. Este separata de Grecia continentala prin micuta stramtoare Euripus. Forma ei generala este a unei fasii de pamant lungi si inguste, avand 150 de kilometri in lungime si o […]