Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Edinburgh

Edinburgh este capitala Scoției și al doilea cel mai populat oraș din țară, după Glasgow. Edinburgh este cunoscut pentru patrimoniul său istoric și cultural, fiind un centru al educației, artei și literaturii. Orașul găzduiește numeroase festivaluri internaționale, precum Festivalul de la Edinburgh, Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh sau Festivalul Internațional de Carte de la Edinburgh. Orașul este de asemenea renumit pentru Castelul Edinburgh, care domină peisajul urban și care este una dintre cele mai vizitate atracții din Scoția.

Edinburgh are o ofertã turisticã variatã, cu numeroase atractii naturale si culturale. Puteþi vizita centrul vechi al orașului, unde puteți admira arhitectura medievală și renascentistă, precum și clădirile moderne și colorate. Puteți explora Royal Mile, strada principală a centrului vechi, care leagă Castelul Edinburgh de Palatul Holyroodhouse, reședința oficială a reginei Elisabeta a II-a în Scoția. Puteți descoperi cultura scoțiană în muzeele dedicate acesteia sau în siturile arheologice precum Craigmillar Castle sau Rosslyn Chapel.

Edinburgh este și un loc ideal pentru relaxare și distracție, cu o gamã largã de hoteluri, restaurante si cluburi. Puteți savura specialitãti locale precum haggis, porridge sau whisky în una dintre numeroasele pub-uri sau restaurante din oraș. Puteți participa la festivaluri culturale sau sportive care au loc frecvent pe tot teritoriul orașului. Puteți face cumpărãturi în magazinele de design sau în piețele artizanale din oraș.

Edinburgh este și un punct de plecare pentru a explora alte atracții din apropiere. Puteți vizita Glasgow, cel mai mare oraș din Scoția, unde puteți vedea Muzeul Kelvingrove, Galeria Burrell sau Catedrala Sfântului Mungo. Puteți face o excursie la Loch Ness, un lac celebru pentru legenda monstrului Nessie. Puteți descoperi alte regiuni scoțiene precum Highlands, Lowlands sau Borders, care sunt accesibile prin tren sau mașină.


Daca va ganditi ca se sfarseste luna Octombrie, acest lucru nu este neaparat un motiv de tristete ci mai degraba de bucurie pentru ca la sfarsitul lunii octombrie este Helloweenul, o ocazie perfecta pentru a descoperii destinatii Halloween si pentru a petrece in weekend dar si pentru a organiza o vacanta de 3 zile de […]