Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Eaglehawk Neck

O vacanțã în Eaglehawk Neck este o experiențã unicã si plinã de farmec pentru cei care iubesc natura, istoria si marea. Puteþi vizita Eaglehawk Neck Historic Site, unde puteți afla despre sistemul Dog Line, care folosea o linie de câini legați la stâlpi pentru a preveni evadarea condamnaților de pe Peninsula Tasman în secolul al XIX-lea. Puteți explora formațiunile geologice neobișnuite precum Tessellated Pavement, o platformă stâncoasă cu aspect de mozaic natural. Puteți descoperi fauna și flora locală în parcurile naționale din apropiere precum Parcul Național Tasman sau Parcul Național Maria Island.

Eaglehawk Neck este și un loc ideal pentru relaxare și distracție, cu o gamã largã de hoteluri, restaurante si cluburi. Puteți savura specialitãþi locale precum pui Tasmania, brânză King Island sau vin Coal River Valley în una dintre numeroasele opțiuni de luat masa din zonă. Puteți participa la activități sportive precum surfing, scufundare sau pescuit pe plajele din Pirates Bay sau Norfolk Bay. Puteți face cumpărãturi în magazinele cu suveniruri sau articole artizanale din orașele din apropiere precum Port Arthur sau Dunalley.

Eaglehawk Neck este și un punct de plecare pentru a explora alte atracții din apropiere. Puteți vizita Port Arthur Historic Site, unde puteți vedea ruinele fostei colonii penale britanice și puteți afla despre istoria sa tragică. Puteți face o excursie la Hobart, capitala Tasmaniei, unde puteți vedea Muzeul MONA (Museum of Old and New Art), Salamanca Market sau Mount Wellington. Puteți descoperi alte insule frumoase precum Bruny Island, Flinders Island sau King Island, care sunt accesibile prin feribot sau avion.


Eaglehawk Neck gazduieste atat un fenomen geologic unic cat si o poveste infioratoare! Limba de pamant din Tasmania este vestita pentru ca  aici are loc un fenomen geologic extrem de rar intalnit in lume, acela al aspectului de dale capatat de sol datorita eroziunii si fragmentarii rocilor supuse actiunii placilor tectonice. Privind in zare, solul pare […]