Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Cozumel

O vacanță în Cozumel este o experiență unică și plină de culoare pentru cei care iubesc natura, cultura și marea. Cozumel este o insulă și un municipiu în Marea Caraibelor, în largul coastei de est a Peninsulei Yucatan din Mexic. Este parte din statul Quintana Roo și este renumit pentru plajele cu nisip alb, recifele de corali și activitățile de scufundări și snorkeling. Orașul principal de pe insulă este San Miguel de Cozumel, care se află pe coasta vestică a insulei.

Cozumel are o istorie interesantă și diversă, fiind locuit de mayași încă din secolul I d.Hr. Insula era considerată sacră pentru zeița mayașă a lunii, Ix Chel, și era un loc de pelerinaj pentru femeile care căutau fertilitate. După cucerirea spaniolă în 1519, populația indigenă a scăzut dramatic din cauza bolilor și sclaviei. Insula a fost abandonată până în secolul XIX, când a fost repopulată de coloniști mexicani și imigranți cubanezi.

Cozumel are o ofertă turistică variată, cu numeroase atracții naturale și culturale. Puteți vizita Parcul Național Arrecifes de Cozumel , unde puteți admira una dintre cele mai mari bariere de corali din lume1. Puteți explora siturile arheologice mayașe din insulă, cum ar fi San Gervasio sau El Cedral. Puteți descoperi flora și fauna locală în rezervațiile naturale precum Parcul Ecologic Punta Sur sau Parcul Chankanaab.

Cozumel este și un loc ideal pentru relaxare și distracție, cu o gamă largă de hoteluri, restaurante și cluburi. Puteți savura specialități locale precum ceviche , cochinita pibil sau sopa de lima în una dintre numeroasele taquerias sau cantinas din oraș. Puteți participa la festivaluri culturale sau sportive care au loc frecvent pe insul. Puteți face cumpărături în magazinele duty-free sau în piețele artizanale din oraș.

Daca esti pasionat de lumea subacvatica si vrei sa explorezi acest habitat plin cu vietuitoare interesante, arunca o privire pe urmatoarea lista de destinatii, poate te hotarasti unde sa-ti petreci concediul anul acesta. Scufundarile iti ofera sansa descoperirii unui intreg univers nou, al pestilor, al lacurilor si al florei si faunei marine. Experienta de aici […]

Exit mobile version