Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vacanta in Belgrad

O vacanță în Belgrad înseamnă să descoperi frumusețea și farmecul orașului vechi, unde poți admira Cetatea Belgradului (sau Kalemegdan), o fortificație impresionantă care a fost distrusă și reconstruită de peste 40 de ori de-a lungul istoriei. Poți vizita și Biserica Sfântului Sava, una dintre cele mai mari biserici ortodoxe din lume, care are o cupolã auritã spectaculoasã. Poți participa și la festivaluri tradiționale ca Zinneke Parade sau Carnavalul de la Binche, unde poți vedea costume colorate și parade festive.

Belgrad este un oraș plin de viață și de energie, renumit pentru viața sa de noapte animată și pentru scena sa culturală efervescentă. Dacã vrei sã te bucuri de natura sârbã, poți alege una dintre numeroasele opțiuni de drumeții sau ciclism prin parcurile verzi, insulele fluviale sau dealurile pitorești. Poți explora și regiunea Ardenilor, unde poți gãsi pârâuri cristaline, peșteri spectaculoase sau castele medievale. Nu uita sã te oprești și la una dintre berariile locale, unde poți degusta diverse sortimente de bere sârbã, recunoscut pentru calitatea și diversitatea lor.

O vacanţâ în Belgrad este o experienţâ plinâ de savoare pentru oricine iubeşte cultura, arta şi gastronomia. Este un loc unde poţi gusta specialitţi ca pljeskavica (un fel de hamburger sârb), ćevapi (nişte cârnaţi mici şi condimentaţi), burek (o plãcintã cu brânzã) sau kajmak (o cremã groasã din lapte). Este un loc unde poţi întalni oameni prietenoşi, deschişi şi toleranţi.


Pentru o vacanta interesanta, nu foarte departe de casa si nu extrem de scumpa, Serbia ar putea fi una dintre cele mai bune alegeri, cu atat mai mult cu cat orasul in care veti merge va fi Belgrad, unul dintre cele mai vechi ale Europei. Dovezile privind atestarea acestui oras incarcat de istorie dateaza inca […]